Gürsel Tekin-Muharrem İnce ittifakı mümkün mü?

CHP’de değişimin ayak sesleri daha gür bir şekilde duyulmaya başlandı. Parti yönetimi ise olası Muharrem İnce-Gürsel Tekin ittifakı tedirginliğini yaşıyor.

Parti kulislerinde, CHP liderine karşı bayrak açan Muharrem İnce’nin 2010 yılında Kılıçdaroğlu’nun A takımında yer alan Gürsel Tekin ile ittifak içine girdiği konuşuluyor. Bununla birlikte eski genel başkan Deniz Baykal'a yakın isimlerin de muhalif tavır gösteriyor olması parti yönetimini kaygılandırıyor.

CHP’li Muharrem İnce daha önce yaptığı konuşmada "Bu iktidarı değiştirmek için önce muhalefeti değiştirmemiz gerekiyor" demiş ve MHP’de yaşanan sürecin bir benzerinin de CHP’de yaşanacağının sinyallerini vermişti. Bu açıklamalarından sonra harekete geçen parti içi muhalefet ise değişim için önemli adımlar atıyor.

Peki, CHP’yi nasıl bir süreç bekliyor? Olası Muharrem İnce-Gürsel Tekin ittifakı parti içi dengeleri nasıl etkiler? Kemal Kılıçdaroğlu bu gelişmelere karşı nasıl bir hamle yapar? CHP için ‘olağanüstü kongre’ yakın mı? Tüm bu soruların yanıtlarını eski CHP Milletvekili Şahin Mengü, AjansHaber için yanıtladı.

İşte eski CHP Milletvekili Şahin Mengü’nün AjansHaber’e yaptığı önemli açıklamalar;


MHP’deki benzeri bir sürecin CHP’de de yaşanacağı hatta Gürsel Tekin ile Muharrem İnce’nin ittifak yapacağı iddialarını değerlendiren Mengü, “Kulislerde konuşulduğu gibi Gürsel Tekin’in, Muharrem İnce ile bir birleşime, ittifaka gideceğini sanmıyorum. Çünkü Gürsel Tekin böyle bir ilişkiye girmez, giremez. Gürsel Tekin’in böyle bir birleşime girmesi mümkün değil. Gürsel Tekin’i göreve getiren Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Gürsel Tekin İstanbul İl Başkanı idi. Parti yönetimine ve MYK’ya alan isim Sayın Kılıçdaroğlu olduğu için böyle bir tavır sergileyeceğini düşünmüyorum” dedi.

 DENİZ BAYKAL İDDİALARI

Deniz Baykal’ın muhalif isimlerle birlikte hareket edeceği iddialarını da değerlendiren Mengü, “Deniz Baykal bunların peşinden gitmez. Böyle bir şeyi söylemek Deniz Baykal’a saygısızlık olur. Deniz Baykal bunların peşinden gitmez, onlar Deniz Baykal’ın peşinden gider” dedi.

“CHP’DE ETE-KEMİĞE BÜRÜNMÜŞ ADAY YOK”

CHP’de de böyle bir uğraşma var. Her yerde bir hareketlilik var. Şuanda CHP’de ete-kemiğe bürünmüş bir aday yok. Muharrem İnce adaylık konusunda açıklama yapıyor ancak yeterli değil. Günlerdir gazetelerde CHP’li vekillerin makam araçlarına çakar taktıkları haberlerini okuyorum. Uğraşılması gereken onca şey varken arabanın önündeki çakar takılması haberleriyle gündeme gelinmesi çok kötü.  Ayrıca vekillerin bu konuda kanuni bir hakkı yok.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar