Hücre evler için apart takip ekibi devrede

Günlük kiralanan bazı apart dairelerin hücre evi olarak kullanması üzerine harekete geçen Fatih Belediyesi 'apart takip ekibi' kurdu.

Günlük kiralanan bazı apart dairelerin hücre evi olarak kullanması üzerine harekete geçen Fatih Belediyesi 'apart takip ekibi' kurdu.

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki bombalı saldırıda teröristlerin Fatih'te günlük kiraladıkları evi hücre evi olarak kullanması Fatih Belediyesi'ni harekete geçirdi.
Pansiyon ve günlük kiralık daire sayısının her geçen gün artması nedeniyle zabıta, polis ve vergi uzmanlarından oluşan bir apart takip ekibi kuruldu. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, yaptığı açıklamada, 'Ekip sayesinde pansiyon veya günlük kiralık daireleri sıkı denetim altına alacağız. Her ihbar ve şüphe değerlendirilecek. Gerektiğinde baskın yapılacak. Bu sayede hücre evi veya illegal amaçlı kullanımın önüne geçeceğiz' dedi.

3 BİN DAİRE KAYIT DIŞI ÇIKTI

Turistleri kandıran işyerlerini kapattıklarını vurgulayan Demir, 'Bazı pansiyon ve kiralık dairelerin, internette yayınladıkları fotoğraftan çok farklı olduğunu gördük. Bunun üzerine 2012'de 690 işyeri mühürlendi. Bizim yaptığımız incelemelerde bugüne kadar 20 bin 481 dairenin yaklaşık 3 bininin kayıt dışı pansiyon ve dünlük kiralık daire olduğunu tespit ettik. Bu yerler hakkında işlem yapıldı' bilgisini verdi.

Yorumlar