Başbakan'ın yatırım müjdesi Güneydoğu'da heyecanla karşılandı!

Başbakan Binali Yıldırım’ın Diyarbakır’da açıkladığı ‘yatırım ve kalkınma projesi’ bölgedeki sivil toplum kuruluşlarınca memnuniyetle karşılandı.

Başbakan Binali Yıldırım’ın Diyarbakır’da açıkladığı ‘yatırım ve kalkınma projesi’ bölgedeki sivil toplum kuruluşlarınca memnuniyetle karşılandı. Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik başlatılan yatırım ve kalkınma hamlesi sivil toplum kuruluşlarınca heyecanla karşılandı.

“BU TERÖRÜN KURUTULMASI LAZIM”

MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suat Özdemir yaptığı açıklamada, Başbakanın açıkladığı yatırım hamlesinin bir an önce hayata geçirilmesini beklediklerini söyledi.  Özdemir, gelecek 4 yılda hem özel sektör hem de kamunun yapacağı 140 milyar liralık yatırımların bölgeye çok büyük canlılık getireceğini vurguladı. Özdemir, “Bu terörün, bataklığın kurutulması lazım. Bu anlamda istihdama yönelinmesi gerekiyor. İnsanları terörden uzaklaştırmak için bu yatırımların bir an önce hayata geçirilmesi lazım. Anahtar teslim fabrikalara da bir an önce başlanması ve en kısa zamanda da bitirilmesi bölge açısından çok önemlidir. O yüzden de bu yatırım teşvik paketini önemsiyoruz” dedi.

“UMUTSUZLUĞU UMUDA ÇEVİRDİ”

Uluslararası Stratejik Tahlil ve Araştırmalar Merkezi Derneği (USTAD) Başkanı Ahmet Akgül de Başbakan Binali Yıldırım’ın göreve geldiğinden bu yana bölgeye ziyaretlerinin sürdüğünü belirtti ve bu ziyaretlerin kente verilen değeri gösterdiğini söyledi. Akgül, huzur ve refahın sağlanması adına ne gerekiyorsa yapacaklarını net bir dille ifade eden Başbakanın Doğu ve Güneydoğu'yu yeniden yapılandırmaya yönelik açıklamalarının umutsuzluğu umuda çevirdiğini belirtti.

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Nedim Kuzu, Başbakan Yıldırım'ın bölgeye huzurun geleceğinin sözünü verdiğini söyledi.

Yorumlar