Neler yaşanmıştı?

Çevre Bakanlığı’nın 26 Ağustos’ta asbestli geminin Türk karasularına alınmayacağı açıklamasının ardından Alp Centre römorkörü hızını düşürmüş ancak yola devam etmişti. 

Ardından 30 Ağustos’ta Brezilya Çevre Bakanlığı’na bağlı IBAMA Enstitüsü, Brezilyalı ihracatçı şirket Oceans Prime Denizcilik Acentesi ’ne asbestli gemiyi Rio de Janeiro Limanı’na geri götürmesini tebliğ etmiş aksi takdirde şirketin lisanslarının iptal edileceği ve para cezasına çarptırılacağını bildirmişti.

Asbestli geminin Brezilya’dan çıkışını engellemek için konuyu yargıya taşıyan Foch Enstitüsü yetkilileri, Nae Sao Paulo gemisinin Rio de Janeiro’ya geri döndükten sonra muhtemelen Brezilya Donanmasına teslim edileceğini açıklamışlardı.