Gümüşhane’de eğitime 1 günlük kar tatili arası

Gümüşhane'de mevcudiyetini sürdüren yoğun kar yağışı ve buzlanmalardan ötürü Gümüşhane Valiliği, eğitime 1 gün ara verildiğini açıkladı.

Türkiye'ye hakim olan olumsuz hava şartlarının üzerine eğitimde yaşanan zorluklar kaçınılmaz oluyor. Gümüşhane'de mevcudiyetini koruyan etkili kar yağışı nedeniyle okulların 9 Ocak Çarşamba günü olduğunu Gümüşhane Valiliği duyurdu.

Gümüşhane Valiliğinin resmi internet sitesinde yaptığı açıklamada Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verileri baz alınarak değerlendirmeler yapıldığı belirtildi. İl merkezi, ilçeler ve yakın köylerde aşırı soğuklara bağlı şekilde meydana gelen buzlanma ve etkisini sürdürecek olan kar yağışı sebebiyle vatandaşın herhangi bir olumsuzluğa ve mağduriyete kapılmaması için tüm resmi, kreş, örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim vermekte olan özel okul ve kurumların hepsinin eğitim-öğretime 9 Ocak 2019 Çarşamba günü 1 gün süre ile ara verilmesi münasip olduğu açıklandı.

Öğrencilerin yanı sıra aynı günde kamu kurum ve kuruluşlarında görevlerini yürüten engelli personel ve hamile personellerin idari izinden faydanabileceği vurgulandı.

Yorumlar