Gümrük ve Ticaret Bakanlığı memur alım başvuruları başladı! İşte GTB şartları

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlanan duyuru ile 763 memur alımı açıklanmıştı. 21 Ekim itibarı ile başvurular başlarken GTB’ye 2016 yılında alımı yapılacak pozisyonlar için alım şartları da belli oldu.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 2016 yılında bünyesine değerlendirilmek üzere KPSS puanına göre memur alımı yapıyor. 17 Ekim tarihinde yapılan duyuru ile GTB 763 personel alımı için başvurular 21 Ekim (bugün) başladı. Başvuru yapacak olan adaylar, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın (GTB) resmi sitesi üzerinden başvuru yapılabilecek. Muayene memuru, avukat ve memur gibi pek çok branş için açıklan kadrolara, KPSS puanı sıralamasına göre adaylar belirlenecek ve sözlü sınava alınacaklar. Belirtilen şartlara uygun olan ve başvuru yapacak olan adaylardan sözlü sınava açılan kadroların 3 katı kadar aday çağırılacağı öğrenildi.

BAŞVURULAR BAŞLADI

Gümrük Bakanlığı GTB personel alımı başvuruları başladı.  KPSS puanına göre, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na açıktan alınacak personel alımları çeşitli branşlarda yapılacak. 17 Ekim itibari ile Muayene memuru, avukat ve memur olmak üzere toplam 763 memur alımı yapılacak.

763 PERSONEL ALINACAK

Gümrük ve Ticaret Bakanlığına memur alımı yapılacak tüm kadrolar için lisans mezunu olma şartı aranıyor. Tüm alımlar için KPSSP3 puan türünden en az 70 almış olmak gerekli. Temel şartlar arasında yer alan 657 Devlet Memurları Kanununun 48’nci maddesindeki şartlarda aranacak. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı personel alımı başvuruları 10 gün sürecek ve 31 Ekim 2016'da bitecek. Alınacak 763 personelden 50'si muayene memuru, 300'ü muhafaza memuru, 200'ü memur, 20'si avukat, 40'ı memur, 50'si memur, 3'ü programcı olacak.

BAŞVURUFORMU ONLİNE DOLDURULACAK

GTB Sözlü sınava girmek isteyen adaylar; Bakanlığımızın kurumsal internet sitesinde (www.gtb.gov.tr) yer alan iş talep formunu elektronik ortamda doldurarak müracaat etmeleri, elektronik ortamda yapılan başvuruda adayların bilgilerini eksiksiz ve doğru olarak girmeleri gerekmektedir. Başvuru onaylandıktan sonra gerek aday tarafından gerekse Bakanlıkça herhangi bir değişiklik yapılması mümkün değildir. Posta ile veya diğer şekillerde yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir. 2016 yılı KPSSP3 puanı ile merkezi yerleştirme sonucu B grubuna ait herhangi bir kadro veya pozisyona yerleştirilen adaylar (Ataması yapılanlar veya yerleştirildiği halde ilgili kuruma başvurmayanlar) başvuramazlar. Söz konusu adayların atamaları yapılmayacaktır.

GTB BAŞVURU ŞARTLARI İÇİN TIKLAYIN

GTB GÜMRÜK BAKANLIĞI BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYIN 

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI AÇIKTAN PERSONEL ALIM İLANI

Gümrük ve Ticaret Bakanlığına İlk Defa Yapılacak Atamalar Hakkında Yönetmeliği ile Tüketici Hakem Heyeti Raportörlüğü Yönetmeliği hükümleri uyarınca aşağıda sınıfı, genel ve özel şartları, atanacak görev yerleri ile sayıları belirtilen kadrolara sözlü sınav sonrası açıktan atama yapılacaktır.

Başvuru Tarihi : 21/10/2016-31/10/2016

Sözlü Sınav Tarihleri : 12/12/2016-06/01/2017

Sözlü sınava girmek isteyenlerin; Bakanlığımızın kurumsal internet sitesinde (www.gtb.gov.tr) yer alan iş talep formunu elektronik ortamda doldurarak müracaat etmeleri, elektronik ortamda yapılan başvuruda adayların bilgilerini eksiksiz ve doğru olarak girmeleri gerekmektedir. Başvuru onaylandıktan sonra gerek aday tarafından gerekse Bakanlıkça herhangi bir değişiklik yapılması mümkün değildir. Posta ile veya diğer şekillerde yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir. 2016 yılı KPSSP3 puanı ile merkezi yerleştirme sonucu B grubuna ait herhangi bir kadro veya pozisyona yerleştirilen adaylar (Ataması yapılanlar veya yerleştirildiği halde ilgili kuruma başvurmayanlar) başvuramazlar. Söz konusu adayların atamaları yapılmayacaktır.

Yorumlar