Sıla'ya küfür eden Davut Güloğlu'na bilir kişiden hapis şoku!

Sıla'nın miting kararına tepki gösteren Davut Güloğlu, yaptığı küfürlü röportajı sonrasında başı çok ağrıyacağa benziyor. Güloğlu'na açılan dava da 2.5 yıl hapsi isteniyor

Davut Güloğlu ile Sıla arasındaki sular durulmuyor. Demokrasi Mitingine çıkmayacağını açıklayan Sıla'ya geçtiğimiz aylar küfürvari bir gönderme ile konuşan Güloğlu, şu sıralar hapis şoku ile gündemde. Geçtiğimiz ay başsavcılık aracılığı ile dava açan ünlü şarkıcı, bir çok konserinin iptal edilmesi ile bu davaya giriştiği de iddia edildi.

 

DAVUT GÜLOĞLU'NA DAVA

Mitinglere katılmayacağı açıklamasından sonra bir çok konseri iptal edilen Sıla'ya cevap niteliğinde ağır gönderme yapan Davut Güloğlu; “S.. gitsin. O nereye hizmet etti. Kime hizmet ediyorsa oraya gitsin. Vatanıma hizmet etmeyen s… olsun gitsin”demişti. Bu açıklama sonrasında konserlerinin iptal edildiği şarkıcı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak dava açtı. Hem de 2.5 yıl hapis istemiyle. Sıla verdiği ifadesinde, “Şov ibaresinden kasıt, geçmişte bu yapıyla ilişkili olan, onların organizasyonlarına katılan ve kendisine menfaat temin eden, darbe girişiminden sonra kendisine yeniden alan açmak ve aklanmak için o podyuma samimiyetsiz bir şekilde çıkıp şov yapan bazı ünlülerdir. Nitekim bu kimseler hayatlarının hiçbir döneminde demokrasi kelimesini anmamış kimselerdir. Ayrıca bu kimselerin şayet hain darbe girişimi başarılı olsaydı, darbecilerin podyumunda çıkacağını düşündüğüm için bu açıklamayı yaptım” demişti.

ŞARKICININ SAVUNMASI ŞAŞIRTTI

Davut Güloğlu ise şüpheli sıfatıyla verdiği ifadesinde, “Söylediklerim doğru ancak Sıla’ya hakaret etmedim. Bunu basın ve medya böyle duyurdu. Ancak Sıla üzerine alındıysa yapacak bir şey yok. Çok net bir şekilde, “Vatanına hizmet etmeyen s… gitsin” dedim. Bu sözümün de arkasındayım” diyerek kendini savundu. Bu açııklamanın akabinde Güloğlu'nun röportajı bilir kişiye gönderildi. Bilirkişi ise raporu geçtiğimiz günlerde sundu. Davut Güloğlu’nun sözlerini Sıla’nın açıklamaları sorulduktan sonra söylediğini, bu sözlerin eleştiri hakkı ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğini, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Yargıtay içtihatlerine göre söylenenlerin suç olduğunu belirtmesinden sonra hakkında 2.5 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

O RÖPORTAJ

Beyaz Tv'de yayımlanan Söylemezsem Olmaz programında açıklama yapan Güloğlu, Sıla'ya hakaretler içeren göndermelerde bulunmuştu. Gelen tepkiler üzerine Davut Güloğlu Twitter hesabından kendini böyle savundu:
'Başkalarının görüşlerine DEMOKRASİ kılıfını giydirenler benim vatanına hizmet etmeyenlere karşı olan görüşümü DEMOKRASİ olarak görmüyorlar.'

Yorumlar