Fetullah Gülen'den örgüte yeni talimat

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, 'sohbet' adı altında yayınlanan son videoda örgüte yeni bir talimat verdi.

Gülen'den FETÖ'ye video aracılığıyla yeni bir talimat geldi. Fetullah Gülen'in sohbet görünümlü videoda verdiği mesajda, örgütten kopuşların hızlanacağı endişesiyle üyelerine medyayı takip etmemeleri talimatı verdi.

15 Temmuz darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından hemen her gün örgütün yeni bir koluna uzanılıyor. Kurum kurum, isim isim devam eden soruşturmalarda binlerce kişi kamu kurumlarında açığa alındı, gözaltına alındı, tutuklandı. FETÖ'nün mali ayağı olduğu şüphesiyle onlarca firma inceleme altına alındı, bazılarının mal varlığı donduruldu, hazineye aktarıldı.

YAŞANAN KIRILMALAR 'ÖRGÜTÜ ÇÖZER' KORKUSU

Bu gelişmelerle birlikte FETÖ örgütünde de çözülme korkusu başladı. Bu FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in son videosunda da açıkça görüldü. Sohbet adı altında sosyal medyada yayınlanan videoda Gülen'in, üyelerine medyayı takip etmemeleri talimatı verdiği görüldü. Kopuşların hızlanacağı korkusunun hakim olduğu Pensilvanya'da Gülen, üyelerini haber izlemek ve okumaktan uzak durmaya çağırdı.

Gülen, üyelerine şu ifadelerle seslendi:

Yüzünü onlara kulak verir, onlara dinler, bir yönüyle bir şeyleri onlara okumaya çalışırsanız onlardan gelen çok rahatsız edici şeyler gelir size çarpar. Bu açıdan falan şöyle demiş, filan şöyle demiş, bütün bunlar bu güftuguya (dedikodu) karşı, böyle dedikodularla iştigal ederseniz zihin dünyanız düşünce ve tefekkür dünyanız bunlarla meşgul olur. Zihin dünyanız bunlarla meşgul olur.

"BİRKAÇ KİŞİ TARAFINDAN TAKİP EDİLMESİ YETERLİ"

Gülen, "güftugu" olarak nitelediği haberlerin birkaç kişi tarafından takip edilmesinin yeterli olacağını belirttiği talimatında, "Elden geldiğince bir iki insan güftuguyu takibe vazifelendirilebilir. Onlar takip ederler. Kuzu koyun kurda kaptırılmasın. Ezhanı nezihe, onların kuruntusu ile kirlenmesin" ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar