GSS borcu sorgulama ve ödeme için son gün 31 Ekim 2016

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren GSS borcu hem e-devlet hem de SGK'nın sayfasından online öğrenilebiliyor. Borcu ödemek ve hizmetten faydalanmaya devam etmek için son gün ise 31 Ekim 2016 olarak açıklandı.

Genel Sağlık Sigortası bütün vatandaşların sosyal haklarının güvence altında olması anlamına da gelmektedir. İlk olarak 2012 yılında başlayan bu sistem fayda sağlamasının yanı sıra birçok kişinin SGK borcunun oluşmasına da neden oldu. Vatandaşlar açısından oldukça önemli olan GSS borcu ödemeleri ise hizmetten faydalanmak isteyenler için internetten online olarak yapılıyor. Yapılan açıklamaya göre Genel Sağlık Sigortası hizmetlerinden faydalanmak için prim borçlarının durumunun öğrenilmesi ve son gün olan 31 Ekim 2016'ya kadar yapılandırma hakkından yararlanılması gerekiyor. Bu şekilde birçok kişi prim borcundan kurtularak sağlık hizmetlerini kullanmaya devam edebiliyor.

SON GÜN 31 EKİM

Vatandaşların GSS borcu ödemesi ve bilgi alması hakkında kolaylıkla kullanılabilen online hizmetler bulunuyor. Elektronik ortamda ve bulunulan her yerde yapılabilen işlemler hem vatandaşa kolaylık sağlıyor hem de anında görüntüleme imkanı sunuyor. Güvenli bir şekilde borçlarını sorgulamak isteyenler için e-SGK sistemi ve E-devlet sistemi bulunuyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Bazı Alacaklarının Yeniden Yapılandırılması Kanunu'ndan yararlanmak isteyenler online GSS borcu sorgulama yaparak son gün olan 31 Ekim 2016'ya kadar yapılandırma imkanı bulabiliyor. 

BORÇLARDA DÜZENLİ TAKİP ÖNEMLİ

GSS borcu özellikle düzenli takip etmeyen ve hizmet hakkında bilgisi olmayanlar bunun yanı sıra Gelir Testi yaptırmayanların sıklıkla karşılaştığı sorunlardan biri oluyor. Sağlık hizmetlerinden yararlanmaya devam etmek ve borç yükü ile karşılaşmak istemeyenlerin imdadına ise 7/24 kullanılan online hizmetler yetişiyor. Eğer bilgilerinizi SGK'nın web sitesinden öğrenmek istiyorsanız "Genel Sağlık Sigortası Tescil Kaydı ve Prim Borcu Sorgulama" sayfası üzerinden pratik şekilde yapabilirsiniz. Emekli Sandığı, SSK, Bağkur gibi isteğe bağlı olarak sigortası olmayanların ise en kısa sürede gelir tespiti yaptırması gerekiyor. Tespitini yaptırmayanlar ise yüklü miktarda GSS borcu ile karşılaşıyor. Bu yüzden ülkemizde GSS borcu olanların sayısı her geçen gün artıyor.

TC NO İLE KISA SÜREDE İŞLEM

E-devlet üzerinden de SGK'nın web sitesinden de öğrenilen gss borcu sorgulama işlemi için kimlik bilgileri gerekiyor. Sitede yer alan sorgulama kısmına girdikten sonra varsa e-devlet şifresi ve TC kimlik numaranızı girmeniz isteniyor. Eğer E-devlet şifreniz yoksa bulunduğunuz yere en yakın PTT şubesine gidip 2 TL ödeyerek şifre sahibi olabilirsiniz. Sitede güvenli bir şekilde işlem yapabilmek için daha sonra kimlik doğrulama butonuna tıklamanız gerekmektedir.

Yorumlar