ABD göçmenliği "Green Card" başvurusu yapmak için son gün

Green Card başvuruları 3 Ekim Çarşamba tarihinde başladı. Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) ömür boyu oturma, çalışma, eğitim ve yaşama hakkına sahip olmak isteyenler için düzenlenen Green Card çekilişi için başvurular alınıyor. Peki Green Card başvurusu nasıl yapılır?

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) ömürboyu oturma, çalışma, eğitim ve yaşama hakkına sahip olmak isteyenler için en önemli fırsat olan Green Card-Yeşil Kart çekilişi başvuruları 3 Ekim Çarşamba günü başladı. DV2020 adı ile yapılacak bu yıl ki çekiliş için başvurular 6 Kasım Salı gününe kadar devam edecek.

GREEN CARD BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

En az lise mezunu olmak eğer değilseniz son beş yıl içersinde en az iki yıllık iş tecrübesine sahip olmanız gerekmektedir. Amerikan Hükümeti'nin verdiği istatistiki verilere göre her yıl dünyadan milyonlarca Türkiye'den ise yüzbinlerce Green Card başvurusu, başvuru esnasında yapılan hatalardan dolayı elenmektedir. Bu yüzden başvuruların profesyonel destek alınarak yapılmasında fayda var.

https://www.dvlottery.state.gov adresinden başvurular ücretsiz olarak yapılabilir fakat başvuru esnasında yapılan hatalardan dolayı elenen yüzbinlerce kişi göz önüne alınırsa bu konuda profesyonel destek almaktan kaçmak göz ardı edilmemesi gereken bir gerçek.

Profesyonel destek almak isteyenler http://www.greencardturkiye.com adresinden yardım alarak başvurularını gerçekleştirebilirler.

GREEN CARD HAKKINDA

Green Card, yabancılara (ABD Vatandaşı olmayan) ile onların eşi ve 21 yaşın altındaki evlenmemiş çoçuklarına; Amerika Birleşik Devletleri'nde süresiz olarak (ömür boyu) oturma ve çalışma izni verir. Green Card, Permanent Resident Card(Daimi Oturma İzni) olarak adlandırılır. Green Card, Türk vatandaşlığınızı devam ettirmekle birlikte, Amerikan vatandaşlık haklarının bir çoğuna sahip olmanızı sağlar. Bu kartın özelliği, gerek devlet dairesi gerek özel sektör olsun, istediğiniz yerde çalışma hakkı ve dilediğiniz kadar oturma izni vermesidir. Green Card sahibi olan herkes aynı zamanda kendi şirketini kurma hakkına sahiptir.

Yorumlar

Çok Okunan Haberler
ABD'de TikTok yasaklanıyor!