Google'da oluşturulan Kürdistan haritası silindi

Bir kullanıcı Google arama motorunun sağladığı haritalar programında Kürdistan adında bir sınır oluşturmuştu. Türkiye itiraz ederek bu sınırların kalkmasını sağladı.

Bir kullanıcı Google arama motorunun sağladığı haritalar programında Kürdistan adında bir sını oluşturmuştu. Türkiye itiraz ederek bu sınırların kalkmasını sağladı.

2018 Ekim'de eklenen harita, Kürdistan araması yapıldığında ortaya çıkıyordu. Türkiye'nin itiraz etmesi üzerine Google bu haritayı kaldırdı. Artık arama yapıldığında "Bu harita, kullanım koşullarını ihlal ettiği gerekçesiyle artık erişilebilir değil." mesajıyla karşılaşıyor. Türkiye itiraz ettikten 2 gün sonra kaldırıldı, o güne kadar 2 milyon kez görüntülendi.

  Google, 'Kürdistan' haritasını kaldırdı  

Google açıklaması

Google yetkililerinin yazılı açıklamasında; ''Söz konusu harita bir MyMap uygulamasıdır. Google'ın görüşünü yansıtmamaktadır. Google, maps uygulamasında sınırların gerçeğine uygun olması konusunda büyük hassasiyet göstermektedir. Mymap, kullanıcılar tarafından yaratılan harita uygulamasıdır. Tüm dünyada dileyen kullanıcılar, başkalarıyla paylaşmak veya kişisel kullanım amacıyla haritalar yaratabilir. Bu içerik, Google tarafından oluşturulmamaktadır ve içeriklerinin sorumlusu onları yaratan kullanıcılardır.'' denmişti.

 

 

 

 

Yorumlar