Google Zeki Müren'i unutmadı! 6 Aralık Google Doogle Logosu: Zeki Müren

6 Aralık Google Logosu ünlü sanatçımız Zeki Müren oldu. Zeki Müren'in bugün 87. doğumgünü.. DÜnyaca ünlü arama motoru Google bugüne özel Zeki Müren Logosu yayınladı.

6 Aralık Google Logosu ünlü sanatçımız Zeki Müren oldu. Zeki Müren'in bugün 87. doğumgünü. Dünyaca ünlü arama motoru Google bugüne özel Zeki Müren Logosu yayınladı.

ZEKİ MÜREN KİMDİR?

Zeki Müren (6 Aralık 1931 – 24 Eylül 1996), Türk şarkıcı, besteci, söz yazarı, oyuncu ve şair.

Bursa'nın Hisar semtinde, Ortapazar Caddesi'ndeki 30 numaralı ahşap evde aya ve Hayriye Müren çiftinin tek çocuğu olarak dünyaya geldi.Ailesi Üsküp'ten Bursa'ya göç etmişti. Babası kereste tüccarıydı. Ufak tefek ve çelimsiz bir çocuktu. 11 yaşında Bursa'da sünnet oldu.

İlkokulu Bursa Osmangazi İlkokulunda (sonradan Tophane İlkokulu ve Alkıncı İlkokulu) okudu. Henüz ilkokuldayken yeteneği öğretmenleri tarafından keşfedildi ve müzikli okul müsamerelerinde baş rolleri oynamaya başladı. Hayatındaki ilk rolü, bu müsamerelerden birindeki çoban rolüdür.

Ortaokulu yine Bursa'da, Tahtakale'deki 2. Ortaokulda tamamladı. Ortaokulu bitirdikten sonra babasına İstanbul'a gitme arzusunda olduğunu açıkladı ve onun da onayıyla İstanbul Boğaziçi Lisesine yazıldı. Bu okulu birincilikle bitirdi. Olgunluk imtihanlarını pekiyi dereceyle verip İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisine (şimdiki Mimar Sinan Üniversitesi) girdi.üksek Süsleme Bölümü Sabih Gözen atölyesinden mezun oldu. Desen çalışmalarını öğrencilik yıllarından başlayarak pek çok kez sergiledi.

İŞTE EN GÜZEL ZEKİ MÜREN ŞARKILARI:

 

 

 

Yorumlar