Google Panoramio servisini kapatacağını duyurdu

Google'ın sevilen uygulamalarından biri olan Google Panoramio servisi ile ilgili kötü haber geldi. Google Panoramio'nun kapatılacağını belirten yetkililer kullanıcıları üzdü.

Google'ın sevilen uygulamalarından biri olan Google Panoramio için yetkililerden üzücü bir açıklama geldi. Beklenenin üzerinde bir ilgi görmediği söylenen uygulamanın artık devre dışı bırakılacağı ve kapatılacağı açıklandı. Fotoğraf paylaşım sitesi olarak bilinen Panoramio için alınan karar birçok kişi tarafından tepki ile karşılandı. Uygulamayı kullanan kullanıcılar tarafından tepki gören bu açıklamalardan sonra ise Google'ın fikri değişmedi. Panoramio'nun web sitesinde yer alan "Panoramio kapanıyor" yazısı kullanıcıları ikiye böldü. Çünkü Panoramio Google Maps'te yer alan görsellerin asıl kaynağı olarak biliniyor. İlerleyen günlerde uygulama için yeni bir haber gelip gelmeyeceği bilinmezken, Maps'teki görsellere nasıl bir çözüm getirileceği de merak uyandırdı.

KAPANIŞ TARİHİ BELLİ OLDU

Google Panoramio için yetkililer kapanış tarihi de verdi. 4 Kasım'da kapatılacağı açıklanan uygulamayı ilk kez duyanlar ise bir şekilde aslında bu uygulamayı kullanmış oluyor. Google Maps'teki görsellerin kaynağını oluşturan Panoramio'nun asıl kullanım nedeni ise sitedeki kullanıcıların belirli bir yerin fotoğraflarını göstermesini sağlayan ve konum etikendirmesini etkin hale getiren ilk uygulamalardan biri olmasıdır.

2007 YILINDA ALINMIŞTI

Teknoloji sevenlerin ilgisini çekecek uygulamalara imsa atan Google'ın Panoramio yerine yeni bir uygulama oluşturup oluşturmayacağına dair ise henüz kesin bir bilgi verilmedi. İlk olarak 2007 yılında alınan Panoramio uygulaması ile 2004 yılında alınan Picasa uygulamasıyla birlikte fotoğraf konusunda önemli adımlar atılmıştı. Google'ın çevrimiçi fotoğraf paylaşma hizmetlerinde etkisi sürüyor. Geçtiğimiz günlerde Google Sprayscape uygulamasını yayınlamış ve büyük ilgi görmüştü. Fotoğraf konusunda çalışmalarını hızlandıran Google yeni uygulamaları ile dikkat çekse de, diğer uygulamalarından bazılarını kaldırmaya başlaması ile kullanıcıları kızdırdı.

KONUMLU FOTOĞRAFLAR İLGİ GÖRÜYOR

Google Panoramio ile dünyanın dört bir yanından birçok insan çektikleri fotoğrafları yükleyip konum bilgilerini ekliyordu, böylece farklı ülkedeki insanlar o mekanı merak edip harita üzerinden seçerek fotoğrafları görebiliyordu. Ama Google Haritalar servisine fotoğraf yükleme ve Yerel Rehberler özelliğini getirdikten sonra bu uygulamanın da artık bir önemi kalmadığı düşünülüyordu. Türkiye ve daha birçok yerden fotoğraf içeren uygulama için 4 Kasım ise son gün olacak.

Yorumlar