Google yeni mesajlaşma uygulaması ‘Google Allo’ yayınlandı

Arama motorlarının önde gelen ismi Google yeni mesajlaşma uygulaması ‘Google Allo’ yu bugün itibariyle yayınladı. WhatsApp ve iMessage uygulamalarına rakip olan uygulama iOS ve Android işletim siteminin her ikisinde de kullanılabilecek.

Google yeni mesaj uygulaması Google Allo’yu 21 Eylül (bugün) itibarı ile kullanıma sundu. İlk defa Google I/O 2016 etkinliğinde google’ın diğer bir uygulamasıyla birlikte tanıtılan mesajlaşma uygulaması resmi olarak çıkışını yaptı. iOS ver Android işletim sistemleri için kullanıma sunulan Google Allo, yayınlanmış olmasına rağmen ne yazık ki henüz tüm bölgelerde kullanılamıyor.

ARAMA YAPMIŞ GİBİ YANIT VERİYOR

Arama motorunda dünya sıralamasında ilk sıralarda yer alan Google uygulama alanında da başarılı adımlar atmaya devam ediyor. Google’ın en son Google I/O etkinliğinde tanıttığı Google Allo mesajlaşma uygulamasını bugün yayınlanmaya başladı. Mobil telefonlarda kullanılması için tasarlanan uygulama Google tarafından “Akıllı” mesajlaşma uygulaması olarak tabir ediliyor. Google Allo özellikleri arasında kullanıcıların kişilerle mesajlaşmalarının yanı sıra uygulama üzerinden bilgi sahibi de olabiliyorlar. Örneğin;  uygulamaya "Önümüzdeki hafta hangi maçlar oynanacak" sorusu yazıldığında uyulama tıpkı Google'da arama yapılıyormuş gibi soruyla ilgili yanıtları ekrana düşürüyor.

"AKILLI YANITLAMA" ÖZELLİĞİ

Teknoloji sitelerinin yapmış olduğu haberlere göre, Google Allo’nun bir diğer öne çıkan özelliği de "akıllı yanıtlama" yapabiliyor olması. Bu özellik sayesinde size gönderilen mesajla ilgili önerilen cevaplar da ekranda görünüyor. Önerilen cevaplardan herhangi birisi seçilerek ilgili kişiden gelen mesaja direkt yanıt verilebiliyor. Mesajlaşma uygulamasının diğer bir özelliği de emoji, sticker ve fotoğraf desteği bulunuyor olması.Allo kullanıcıları hangi işletim sistemini kullabırlarsa kullansınlar birbirlerine mesajlar, çıkartmalar, resimler gönderebilecekler.

BİR KAÇ GÜN İÇERİSİNDE KULLANILABİLECEK

Bugün itibarıyla yayınlanarak kullanılmaya başlanan Google Allo, edinilen bilgilere göre tüm bölgelerde kullanılamıyor. Yapılan açıklamaya göre, Google Allo bugün itibarıyla resmi olarak sunulmasından sonra tüm dünyada birkaç gün içerisinde kullanılabilir durumda olacağı belirtildi. Şu anda Türkiye’de bu uygulama Google Play Store ya da App Store'dan indirilemiyor. Uygulamamın ülkemizde kullanılabilmesi için birkaç gün sürenin geçmesi beklenirken, uygulamayı kullanmak için sabırsızlanan kullanıcılar  uygulamayı APK olarak indirerek telefonlarına yükleyebilirler.

WHATSAPP VE İMASSAGE RAKİP OLACAK

Google'ın yeni uygulaması Google Allo mesajlaşma uygulamasının kullanıcıya sunuduğu kullanım kolaylığı sayesinde önde gelen mesajlaşma uygulamaları whatsapp ve imessage uygulamalarına rakip olacağı belirtiliyor.

Yorumlar