Gomez transferine kıskaç!

Beşiktaş’ın Mario Gomez’in satılmasından alacağı yüzde 50 pay için inceleme başlattığı bildirildi.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, geçtiğimiz gün Vodafone Arena’da düzenlenen imza töreninde Mario Gomez’in transferine ilişkin açıklama yapmıştı. Orman, bonservis bedelinden yüzde 50 pay alınacağını hatırlatmış ve incelemenin başlayacağını söylemişti. Başkan Fikret Orman’ın talimatıyla harekete geçen BJK Hukuk Bürosu, Almanya Maliye Bakanlığı’na bir yazı gönderdi. Gomez’in transferi için ödenecek vergiler üzerinden konuyu aydınlatmayı planlayan yönetim, Almanya’da bu tür davalarda katı kurallar uygulandığı için operasyonu İtalya yerine bu ülkeden başlattı.

FİKRET ORMAN DÜĞMEYE BASTI

Beşiktaş Yönetimi, Mario Gomez transferinden gelecek payın peşine düştü. Önceki gün Vodafone Arena’da yapılan toplu imza töreninde, Alman golcünün, Fiorentina’dan Wolfsburg’a gidiş sürecini ve kontratları yakından takip edeceklerini belirten Başkan Fikret Orman bugün düğmeye bastı.

Orman’ın talimatıyla harekete geçen BJK Hukuk Bürosu ilk olarak Almanya Maliye Bakanlığı’na bir yazı gönderdi. Beşiktaş, transferde ödenecek vergiler üzerinden konuyu aydınlatacak. Beşiktaş Yönetimi, Almanya’da bu tür davalarda katı kurallar uygulandığı için, Mario Gomez operasyonunu İtalya yerine bu ülkeden başlattı.

WOLFSBURG’UN SPONSORLUK ANLAŞMALARI DA YAKINDAN İZLENECEK

Gomez transferinde olası kayıtdışı parayı takip etmek için Almanya Maliye Bakanlığı ile temas kuran Beşiktaş Yönetimi, Wolfsburg’un sponsorluk anlaşmalarını da yakından izletmeye çalışacak.

İKİ TAKIMDAN DA SÖZLEŞMELER İSTENECEK

İtalya’dan Almanya’ya giden Mario Gomez’in, sponsorluk gibi imkanları kullanarak mali çalımlarla bu transferi ucuz göstermesi ihtimalini de göz önünde bulunduran siyah - beyazlı yönetim, hem Wolfsburg hem de Fiorentina’dan, ayrıca sözleşmeleri isteyecek.

Yorumlar