Gökhan Zan seçilirse belediye başkanı olabiliyor mu?

TİP'in adaylıktan çektiği Gökhan Zan, 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimde Hatay'da oy pusulalarında yer alacak. Peki, Gökhan Zan seçilirse belediye başkanı olabiliyor mu?

Yerel seçimlere sayılı günler kala Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ilginç bir yarış devam ediyor. 

TİP, Gökhan Zan'ın adaylığı sonrası ortaya çıkan ses kayıtları sonucu, Zan'ı adaylıktan çektiğini açıklamıştı.

Gökhan Zan oy pusulasında yer alacak mı?

Gökhan Zan, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oy pusulasında, TİP amblemi altında yarışacak.

Peki, Gökhan Zan seçimlerde birinci olarak çıkarsa belediye başkanı olabiliyor mu? Gökhan Zan seçilirse belediye başkanı olabilecek mi?

Gökhan Zan, bireysel olarak adaylıktan çekilmediği için eğer TİP, Hatay'da birinci parti olursa Gökhan Zan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı olabilecek.

Süreç nasıl bu hale geldi?

Gökhan Zan'ın, coğrafya öğretmeni Turgay Kocaya ile gerçekleştirdiği iddia edilen telefon görüşmesinde, adaylıktan çekilmemesi için 5 milyon dolar istediği ses kaydı ortaya çıkmış ve iddiaların arrdından TİP, Zan'ı adaylıktan çektiğini duyurmuştu.

TİP, tarafından yapılan açıklama şu ifadeler kullanılmıştı;

“Türkiye İşçi Partisi olarak, Hatay halkının iki deprem suçlusu arasında bir seçime zorlanmasının ve Lütfü Savaş’ın CHP adayı olarak dayatılmasının telafisi mümkün olmayan bir ayıp olduğunu ve acılı Hatay halkına bir hakaret anlamı taşıdığını tekrar ifade ediyoruz. Bununla birlikte, Hatay İttifakı’nın ortak aday olarak önerdiği Gökhan Zan’ın partimizin asla tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiğine dair çeşitli iddialar tarafımıza ulaşmıştır. Gökhan Zan söz konusu iddiaların kendisine yönelik bir kumpas olduğunu ve hukuki süreci başlatacağını partimize iletmiştir. Ancak, her ne kadar süreç hukuki mercilere taşınacak olsa da, en ufak bir şaibenin varlığına bile göz yummayacağımızı ve kumpas ve şantaj gibi yolları alışkanlık haline getirmiş olan düzen siyasetine olan kapanmaz mesafemizi hatırlatıyor, Gökhan Zan’ın adaylığını geri çektiğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz.

Türkiye İşçi Partisi, mücadelesini sadece ve sadece halkın gücüyle, halkın çıkarları doğrultusunda ve halkın sesini güçlendirmek amacıyla yürütür. Türkiye İşçi Partisi, alacağı her türlü kararı yetkili kurullarında alır ve kurulları aracılığıyla uygular. Türkiye İşçi Partisi, şimdiye kadar hiçbir siyasi grup ya da partiyle pazarlık ilişkisi kurmamış, bundan sonra da kurmayacaktır. Siyasetin kirli pazarlıklarla, kumpas ve şantajlarla yürütüldüğü bir ülkede temiz, dürüst ve şeffaf siyasette inat eden Türkiye İşçi Partisi olarak, ilkelerimizin üzerine hiçbir gölge düşmemesi için bugüne kadar olduğu gibi azami hassasiyeti göstereceğiz.

Başta Hatay halkına olmak üzere, Türkiye’nin gönlü TİP’ten yana atan tüm emekçilerine kararımızı duyuruyor, istemeden de olsa parçası olduğumuz bu tablo için özür diliyoruz.

Partimiz, halka karşı işlenmiş bir suça bulaşmış hiç kimseyi desteklememeyi, dolayısıyla Hatay’da da deprem suçlarında ve yıkımda payı bulunan iktidar ve ana muhalefet adayları karşısında mücadele etmeyi ve halkımızı onlara oy vermemeye çağırmayı görev bilir.”

Gökhan Zan kampanyasına devam ediyor

TİP'in kararının ardından yaptığı açıklamada kendisine ‘kumpas’ kurulduğunu belirten Gökhan Zan, “Yoluma ve adaylığıma halkımla birlikte daha azimli ve güçlü bir şekilde devam edeceğim” demişti.

Zan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda TİP logosu ile seçim çalışmalarına devam ediyor. 

 

 

Yorumlar