Alan derinliği sunan kamerası ile Huawei Honor 6X'in çıkış tarihi belli oldu

Öncü telefon üreticileri arasında yer alan Huawei yeni telefon modelini piyasaya çıkartmaya hazırlanıyor. Akıllı telefon sevenlerin merakla beklediği Huawei Honor 6X çıkış tarihi ve fiyatı belli oldu.

Giderek gelişen akıllı telefon dünyasında kendine belli bir yer edinen Huawei bu kez geliştirilmiş ara yüzü ve yeni modeli ile geliyor. Şirket tanıtımını yaptıktan sonra Huawei Honor 6X çıkış tarihi ve fiyatını da açıkladı. İlk olarak tasarımı ile beğeni alan telefon iç donanımı ile de ilgi çekti. Özellikleri arasında 12 megapiksel arka kamera, LED flaş ve sekiz çekirdekli Kirin 655 16nm işlemci bulunan telefon depolama alanı ile de oldukça güçlü olduğunu kanıtlıyor. Cihaz 3 GM RAM 32 GB dahili depolama ile gelirken bu alan istenilirse microSD ile 128 GB'a kadar yükseliyor. Günümüzde kullanılan telefonların depolama alanlarının az olması sürekli fotoğraf çeken ve video yapan kullanıcıları zor durumda bırakıyor ve ilgisini çekmiyor. Arttırılabilen hafıza ile bu sorunu ortadan kaldıran Huawei Honor 6X yakın zamanda piyasada yerini alacak.

GENİŞ EKRAN VE KAMERA ÖZELLİĞİ

Piyasada iddalı olduğunu belirten özellikler sunan Huawei Honor 6X çıkış tarihi Ekim olarak açıklandı. Cihaz 5.5 inç boyut, 3 GB ve 4 GB LPDDR3 RAM seçeneği, 1080p çözünürlük gibi yüksek kalite özellikleri bulunduruyor. Şık bir tasarım ile gelen 6X 2.5D cam teknolojisine de sahip. Telefonun önemli ve öne çıkan özelliği ise çift kamera bulundurması oldu. Arka kamerası megapiksel olan cihazın, selfie çekmeyi sevenler için ön kamerası da 8 megapiksel, ayrıca hareket halindeyken de çekim yapmayı kolaylaştıran Honor 6X otomatik olarak odaklama yapabiliyor. Ekranın geniş olmasının yanı sıra Full HD çözünürlüğe sahip olan telefonda ikinci bir sensör bulunuyor, 2 megapiksel olan ikinci kamera alan derinliği yaratarak fotoğraf çekimlerinde arka planı bulanıklaştırabiliyor.

FİYATI BELLİ OLDU

Android 6.0 Marshmallow ile birlikte gelen telefonun pil kapasitesi 3.340 mAh. ayrıca parmak izi sensörü de mevcut. Eğer piyasadaki akıllı telefonların kısıtlı renk seçeneklerinden şikayetçi iseniz Honor 6X'in beş farklı renk seçeneğinden birine sahip olabilirsiniz. Mavi, rose altın, gümüş, altın ve gri olarak 5 farklı rengi bulunan telefonun bu şekilde de dikkat çekici bir ayrıntısı bulunuyor. Metal gövdesi, EMUI 4.1 arayüzü, 4G VoLTE desteği ile Wi-Fi sistemi ile gücünü gösteriyor. İlk olarak Çin'de ön siparişe sunulan Huawei Honor 6X fiyatı GB ve RAM yüksekliğine göre değişiyor. Cihaz 3 GB RAM 32 GB 148 dolardan, 4 GB RAM 32 GB’lık 237 dolar fiyatı ile satışa sunuluyor. Fakat cihazın Türkiye'ye ne zaman geleceği ise kesinleşmiş değil.

Yorumlar