"Geçen seneki Galatasaray'ın sorumlusu..."

Spor Toto Süper Lig’e 2’de 2 yaparak başlayan Galatasaray, geçtiğimiz seneki dağınık görüntüsünden uzak bir tablo çizdi.

Geçtiğimiz sezonu hayal kırıklıklarıyla geçiren Galatasaray, yeni sezonda kadrosuna birçok ismi kattı. Geçen sene performansı eleştirilen Umut Bulut, Olcan Adın ve Tarık Çamdal gibi futbolcular ise kadro dışı bırakıldı. Galatasaray, Olcan Adın’ın sözleşmesini tek taraflı olarak feshetti.

Galatasaray’ın bu sezon yaptığı transferleri ve oynadığı futbolu değerlendiren spor yorumcusu Kemal Belgin, yeni transferlerden sadece Tolga Ciğerci ve Eren Derdiyok’un forma giydiğini, bu futbolcuların da Galatasaray’a katkı sağlayacağını söyledi.

Belgin, Galatasaray’ın geçen seneki dağınık görüntüsünün sorumlusu olarak Mustafa Denizli’yi gösterdi. Belgin, “Galatasaray’ın geçen sene ikinci yarıdaki dağınık görüntüsü tamamen Mustafa Denizli’den kaynaklanıyor. Mustafa hoca antrenman yaptırmaz, Mustafa hocanın antrenmanları yeterli değildir. Dolayısıyla Galatasaray’ın yüzde 75’lerde olan kondisyonu ve fizik gücü Mustafa Denizli ile yüzde 25’e kadar indi. Galatasaray da onun faturasını ödedi. Şimdi Riekerink var ve en azından Hollandalı, bir altyapı hocası. Galatasaray’ın fizik gücünü tekrar üst seviyelere çıkarmıştır. Riekerink’in en büyük faydası bence bu noktadadır” dedi.

Spor Yorumcusu Kemal Belgin, Galatasaray’ın bu sezon yaptığı transferleri ve oynadığı futbolu AjansHaber’e değerlendirdi:

Galatasaray’a gelen oyunculardan Eren Derdiyok ve Tolga Ciğerci forma giydi. Bu futbolcular dışında yeni gelen transferler henüz oynamadı. Eren Derdiyok, santraforsuz kalmış bir takımın santroforu oldu. Tolga Ciğerci de Selçuk İnan’la bir ön libero görevini paylaşıyor. Öne ve arkaya doğru görevleri iyi paylaşıyorlar.

TOLGA CİĞERCİ VE EREN DERDİYOK KATKI SAĞLAR

Tolga Ciğerci Alman altyapısından yetişen bir futbolcu ve Almanya’dan geldi. Eren Derdiyok da İsviçre Milli Takımı’nın oyuncusu. Bu iki oyuncunun bir koalisyon futbolcu olduğunu düşünüyorum yani yarısı Türk yarısı yabancı. Bu futbolcular Galatasaray’a katkıda bulunacaklardır.

“ÖN TARAFTA OYNAYAN OYUNCULARIN ORTA SAHAYLA İYİ DİYALOG İÇİNDE OLMALARI GEREKİR”

Galatasaray’ın ön tarafında oynayan oyuncuların orta sahalarıyla iyi bir diyalog içinde olmaları gerekir. Topu alıp sonra tekrar vermeli, orta alana gelmeli ve yardımlaşarak oynamaları gerekir. Bunu şu ana kadar pek yaptıklarını söylemek mümkün değil. Eren Derdiyok bazen çıkıyor ve bu işleri yapıyor.  Durum böyle olunca Selçuk ve Sneijder gibi tekniği iyi oyuncuların genelde vasatı aşamadıklarını görüyoruz.

“AVRUPA MAÇININ OLMAMASI GALATASARAY İÇİN AVANTAJ”

Ligde 2 hafta geride kaldı ve ilerisi için bir şey söylemek için henüz çok erken. Galatasaray’ın bir avantajı Avrupa Kupaları’nda olmamasıdır. Hafta aralarında Galatasaray’ın özel maçlar yapması lazım. Sistemi veya yeni oyuncuları takıma adapte edebilmek için hazırlık karşılaşmaları oynaması gerekiyor.

“GEÇEN SENEKİ DAĞINIK GÖRÜNTÜ TAMAMEN MUSTAFA DENİZLİ’DEN KAYNAKLANIYOR”

Galatasaray’ın geçen sene ikinci yarıdaki dağınık görüntüsü tamamen Mustafa Denizli’den kaynaklanıyor. Mustafa hoca antrenman yaptırmaz, Mustafa hocanın antrenmanları yeterli değildir. Dolayısıyla Galatasaray’ın yüzde 75’lerde olan kondisyonu ve fizik gücü Mustafa Denizli ile yüzde 25’e kadar indi. Galatasaray da onun faturasını ödedi. Şimdi Riekerink var ve en azından Hollandalı, bir altyapı hocası. Galatasaray’ın fizik gücünü tekrar üst seviyelere çıkarmıştır. Riekerink’in en büyük faydası bence bu noktadadır.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar