GATA'da albayın şüpheli ölümü! Ailesi harekete geçti...

GATA'da tedavi gören Topçu Albay Mehmet Haşimoğlu’nun ölümünde FETÖ şüphesi nedeniyle soruşturma başlatıldı.

GATA'da tedavi gören ve 2012 yılında hayatını kaybeden Topçu Albay Mehmet Haşimoğlu’nun ölümüyle ilgili olarak FETÖ şüphesi üzerine soruşturma başlatıldı. Topçu Albay Mehmet Haşimoğlu’nun 28 Şubat soruşturmasında tutuklanmıştı.

TANIKLIK YAPACAK ALBAYLARA ÖZEL KORUMA TALEBİ

Haşimoğlu'nun ölümündeki şüphe üzerine ailesi 'FETÖ kumpası' gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu ve Genelkurmay’dan da Adli Tıp Kurumu raporu ile ölüm nedenini belirten raporun paylaşılmasını istedi. Aile ayrıca tanıklık yapacak 2 tabip albaya da özel koruma talep etti.

DURUMU KÖTÜ OLMASINA RAĞMEN CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Mehmet Haşimoğlu, 28 Şubat soruşturmasının 3. dalgasında 2012 yılının nisan ayında tutuklanarak Mamak Cezaevi'ne gönderilmişti. Burada rahatsızlanan Haşimoğlu, GATA'ya kaldırılmıştı. Safra kesesinden ameliyat olan Haşimoğlu'nun operasyonu sırasında pankreası delindi ve kötü durumda olmasına rağmen bir hafta sonra tekrar cezaevine gönderildi. Cezaevinde yeniden fenalaşan ve ikinci kez GATA’ya kaldırılan Haşimoğlu 14 Ağustos 2012 tarihinde hayatını kaybetti.

DARBE GİRİŞİMİNİN ARDINDAN AİLESİ HAREKETE GEÇTİ

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından devletin içinde ve TSK'nın içinde ne denli yayılmış olduğu ortaya çıkınca Haşimoğlu'nun ailesi de ölümünde FETÖ şüphesini ileri sürerek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

TUTUKLANDIKTAN SONRA HASTALANDI

Ailenin savcılığa verdiği dilekçede Haşimoğlu'nun hiçbir sağlık sorununun olmadığı, tutuklandıktan sonra rahatsızlandığı ve yanlış tedavi ile ölüme yol açıldığı iddia edildi. Aile, TSK'daki FETÖ'cülerin kumpasına da suç duyurusunda dikkat çekti.

'FETÖ HAKKINDA RAPOR HAZIRLIYORDU'

Albay Haşimoğlu’nun TSK içerisindeki FETÖ yapılanmasıyla ilgili rapor hazırladığı, bu raporlar sayesinde birçok FETÖ mensubunun TSK’dan atıldığını iddia eden aile, bu nedenle hedef alındığını ileri sürdü. Savcılık, ölümü şüpheli bularak soruşturma açtı.

Yorumlar