Samsung Galaxy S8 ile kendini toplayacak çalışmalara başladı

Samsung yaşadığı sorunlardan dolayı zor günleri geride bırakmaya hazırlanıyor. Galaxy S8 için yazılım çalışmalarına başlayan Samsung'un bu cihazı sürpriz bir şekilde beklenenden daha erken çıkarması bekleniyor.

Geçtiğimiz günlerde Note 7 modeli ile yaşadığı sorunlardan ötürü zor günler geçiren Samsung kendisini toplamak için sıkı bir hazırlığa başladı. İmajını düzeltmek için Galaxy S8 modeline daha çok özen gösteren ve itinali bir çalışma yürüten şirketin yazılımı için hazırlıklara başladığı belirtiliyor. Hem marka adı hem de finansal açıdan büyük zarar gören Samsung tüm bunları unutturmak adına akıllı telefon kullanıcılarını etkilemeye çalışacak. Tekrar güvenilen bir marka olmayı amaçlayan Samsung'un Galaxy S8 için Polonya, Birleşik Krallık, Almanya, Çin, ABD, Fransa, Güney Kore ve İtalya'da yazılım çalışmaları başladığı belirtildi. Artık tek bir hataya dahi tahammülü olmayan şirketin muhteşem dönüşü bekleniyor.

YAZILIM SÜRECİ BAŞLADI

Galaxy S8 için yazılım çalışmalarını başlatan Samsung'un sürpriz bir dönüş yapması ve piyasaya erken bir tarihte çıkması bekleniyor. Eğer erkenden çıkmazsa bu tarihin en geç MWC 2017 etkinliğinde tanıtılacağı düşünülüyor. Galaxy S8 özellikleri arasında henüz bir kesinlik olmasa da iki tahmin yürütülüyor. Bu özelliklerden birinin 4K çözünürlükte 5.5 inçlik olacağı söyleniyor. Diğerinin ise 2K çözünürlükte 5.1 inçlik kavisli süper amoled ekranlı olacağı idda ediliyor. Samsung'un amiral gemisi olarak gösterilen Galaxy S8'in büyük bir donanıma sahip olması bekleniyor.

YAPAY ZEKALI ASİSTAN

Samsung'un Galaxy S8 için iki farklı sürüm sunması bekleniyor. Ayrıca Siri gibi sesli bir asistanın olacağını ve gücünün de 10nm Qualcomm Snapdragon 830 işlemci ile olacağı söyleniyor. Bunun yanı sıra LightUp Camera ve Light+Camera şeklinde çift kamera olacağı da belirtiliyor. Ayrıca S Voice’un yerine Siri gibi yapay zeka tabanlı asistan da olması ihtimaller arasında bulunuyor. Galaxy S8 çift kamera düzenlemesinin 16 MP'lik ve 8 MP'lik iki sensöre sahip olacağı tahmin ediliyor. Galaxy Note 7 ile zor günler geçiren Samsung'un Galaxy S8 için diğer ülkelerde geliştirme sürecinin stabil işlemlerinin tamamlanmasından sonra başlatacağı da belirtiliyor.

 

Yorumlar