Galatasaraylıları kızdıracak açıklama

Beşiktaş'ın eski sportif direktör Önder Özen, bugün oynanacak Beşiktaş - Galatasaray maçı öncesinde Siyah-beyazlı ekibin maçın favorisi olduğunu açıkladı.

Beşiktaş'ın eski sportif direktör Önder Özen, bugün oynanacak Beşiktaş - Galatasaray maçı öncesinde Siyah-beyazlı ekibin maçın favorisi olduğunu açıkladı.

Önder Özen, 'Beşiktaş hem ligde hem Şampiyonlar Ligi maçlarında kendi vasatının epey üstünde maçlar oynadı ve iyi sonuçlar aldı. G.Saray ise kendi vasatının üzerinde olmak ile beraber, Beşiktaş’ın seviyesinde değil. Maçın favorisi Beşiktaş’tır. Deplasman tribünlerinin de yerini alacak olması tek kelime ile harika' yorumunu yaptı.

Bu maçla ilgili spor yazarları farklı değerlendirmede bulundu. İşte o değerlendirmeler;

HALİL ÖZER: GALATASARAY'IN TECRÜBE FARKINI UNUTMAMAK LAZIM

Derbi öncesi Beşiktaş’ın çok yükseklere çıkarılan futbolunun henüz o düzeyde olduğunu düşünmüyorum. 1 ay sonra mı olur yoksa 2 ay sonra mı olur, onu bilemem. Ama şu an, en azından bugün için değil... Aksine ciddi eksiklikleri de var. Örneğin; savunması... Tosic’in yükselen formuna rağmen oralarda büyük sıkıntı var. Bruma ile Yasin’in bugün büyük dert olacağını düşünüyorum. Belki herkes Beşiktaş’ı derbinin favorisi olarak gösteriyor ama G.Saray’ın da her zaman kendini gösteren ağır tecrübesini unutmamak lazım. Beşiktaş için hiç de kolay bir maç olmaz.

SERDAR ALİ ÇELİKLER: FAVORİM GALATASARAY

Favorim G.Saray... Bunun iki sebebi var. G.Saray daha tok takım. Beşiktaş daha kaliteli ve dinamik oynuyor. Ama G.Saray’ın istediği zaman oyunu yavaşlatıp rakibin heyecanını ve temposunu öldürebilme özelliği var. Beşiktaş geçen sene çok üstünken her iki G.Saray maçını da çok zor kazanmıştı. Üstelik Vodafone Arena’daki ilk derbi... Baskı daha çok, sanılanın aksine Beşiktaşlılar’ın üzerinde olacaktır. O yüzden favorim G.Saray...

ALİ GÜLTİKEN: BEŞİKTAŞ'IN KENDİ EVİNDE OYNAMASI MOTİVASYONUNU YÜKSELTİYOR

Beşiktaş heyecanlı ve coşkusu yüksek bir takım. Kendi evinde oynayacağı bu derbinin motivasyonunu yaşıyor. Taraftarın da coşkusu ve heyecanı var. Bununla birlikte stadın yeni haliyle G.Saray’ı ilk kez misafir etmek camiayı ve Beşiktaş taraftarını da çok daha fazla heyecanlandırıyor. Bunlar önemli avantajlar. Oğuzhan’ın sakatlığının geçmiş olması ve Talisca ile birlikte oynayacağı düşüncesi herkesi biraz daha heyecanlandırıyor. Beşiktaş sahip olduğu avantajları kullanabilecek kadar tecrübeli bir takım haline de geldi. Bu da G.Saray’a oranla bir diğer avantajı...

GÖKHAN ZAN: GENÇ VE KOŞAN BEŞİKTAŞ

Maçın kilidi orta saha. Buradaki üstünlüğü kim elinde tutarsa o, oyuna hakim olur. Riekerink, De Jong’u oynatmayacağını açıkladı. Selçuk’la Tolga’nın yanında, Yasin’i yedeğe alıp pas oyununda Josue’yi tercih edebilir. G.Saray ilk 15-20 dakikayı kontrollü atlatıp süratli ve usta ayaklarıyla topu ileriye taşırsa etkili olur. Ayrıca Beşiktaş’ın orta sahadaki pas trafiğini de kesmeleri gerek. Genç ve koşan bir ekip Beşiktaş. Taraftar desteğiyle bunu arttırabilir. Sonuçta daha çok koşan, daha iyi mücadele eden ve daha dikkatli olan istediği sonucu alır.

Yorumlar