Galatasaray’dan flaş talep: Takibi bitirin!

UEFA’nın mali fair play kuralları çerçevesinde Avrupa kupalarından 1 yıl men cezası alan Galatasaray, UEFA’nın takibinin sona ermesini istiyor.

UEFA’nın mali fair play kuralları çerçevesinde Avrupa kupalarından 1 yıl men cezası alan Galatasaray, UEFA’nın takibinin sona ermesini istiyor. Sarı kırmızılıların cezası bu sezonun sonunda bitecek ancak kulüp hala UEFA’nın ceza takibinde yer alıyor. Yöneticiler de 65 milyon Euro’luk maaş barajının aşılmadığını ocak ayındaki toplantıda gösterip takibin sona ermesini isteyecek.

Galatasaray yönetimi geçen sezon Avrupa kupalarına katılım hakkı için büyük çaba göstermiş ancak bir türlü UEFA’yı ikna edememişti. Galatasaray, mali fair play görüşmelerinde gerek borçlar nedeniyle gerek de futbolculara ödenen yüksek maaş sebebiyle cezadan kaçamamıştı. UEFA, bu gerekçelerle sarı kırmızılara 1 sezon Avrupa kupalarından men cezası verirken ayrıca kulübün mali durumunun ve yapısının da takip edileceğini belirtip maaş toplamının yıllık 65 milyon Euro’yu geçmemesi şartı koydu.

YENİ KADRODA MAAŞ BÜTÇESİNE DİKKAT EDİLDİ

Galatasaray yönetimi de bu sezon maaş bütçesine dikkat ederek çok farklı bir kadro oluşturdu. Avrupa kupalarında yer alamamanın şokunu yaşayan sarı kırmızılılar takımda kullanılmayan futbolcuları kiralık ya da bonservisiyle yolladı. Galatasaray, Sigthorsson, Serdar Aziz, Eren Derdiyok, Tolga Ciğerci, Luis Cavanda, Nigel de Jong, Josue’yi kadroya kattı.

CEZA TAKİBİNİN BİTMESİ TALEP EDİLECEK

Yeni transferlerin katılmasıyla UEFA’nın vermiş olduğu 65 milyon Euro’luk sınır aşılmadı ve maaş bütçesi 63 milyon Euro’da kaldı. Başarılı operasyon sonrasında sarı-kırmızılı yönetim de yeni bir başarıya daha imza atmak için kolları sıvadı. Galatasaray ocak ayındaki görüşme için şimdiden çalışmalara başladı. Zirvede UEFA’nın isteklerine göre hareket edildiğini belgelerle ortaya koyacak olan idareciler ceza takibinin sezon sonuna bırakılmadan hemen kaldırılmasını isteyecek.

Yorumlar