Galatasaray Malatya'da derbi öncesi ağır yara aldı

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Galatasaray deplasmanda Yeni Malatyaspor'a 2-0 mağlup oldu. Ceza sınırında olan Mariano'yu da kaybeden Galatasaray'da ilk yarıda oyundan çıkmak zorunda kalan Belhanda şoku da yaşandı

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Galatasaray deplasmanda Yeni Malatyaspor'a 2-0 mağlup oldu. Ceza sınırında olan Mariano'yu da kaybeden Galatasaray'da ilk yarıda oyundan çıkmak zorunda kalan Belhanda şoku da yaşandı. Haftaya zirvede giren Cimbom, Malatya'da liderliği de kaybetti.

MAÇTA TEMPO YÜKSEKTİ

Yeni Malatya Stadyumu'ndaki mücadelede tempo yüksekti. Karşılıklı ataklara sahne olan maçta golü ilk bulan ekip Yeni Malatyaspor oldu. 35. dakikada Donald ile öne geçen ev sahibi ilk yarı skorunu da belirlemiş oldu. Öte yandan 30. dakikada rahatsızlanan Belhanda da oyundan çıkmak zorunda kalırken ilk yarının uzatma dakikalarında sarı kart gören Mariano da Fenerbahçe derbisi öncesi cezalı duruma düştü. ikinci yarıya da hızlı başlayan ekip Yeni Malatyaspor, Adem Büyük'ün penaltı golüyle skoru 2-0 yaptı. karşılaşmanın geride kalan süre zarfında başka gol olmayınca maç 2-0 tamamlandı.

LİDERLİĞİ KAYBETTİ

Bu sonuçla Evkur Yeni Maltyaspor puanını 15'e çıkartırken haftaya lider giren Galatasaray 19 puanda kalarak 1.'liği 21 puanlı Medipol Başakşehir'e bıraktı. 

Yorumlar