Galatasaray lige kazanarak başladı ama...

Spor Toto Süper Lig’in ilk haftasında Galatasaray, Kardemir Karabükspor’u son dakikada attığı golle 1-0 mağlup etti ama sahada oynanan oyun kimseyi memnun etmedi.

Spor Toto Süper Lig’in ilk haftasında Galatasaray ligin yeni takımlarından Kardemir Karabükspor’u Türk Telekom Arena’da konuk etti. Süper Kupa finalindeki olaylar nedeniyle seyircisiz oynanan karşılaşmaya Karabükspor daha iyi başladı. Birçok pozisyona giren Karabükspor bunları gole çeviremedi ve 90+3’te Eren Derdiyok’un golüne engel olamayıp maçı 1-0 kaybetti.

Karşılaşma sonrası açıklama yapan Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink “Skordan dolayı mutluyum. Kazanmamız gereken bir maçtı. Kendi sahamızda oynuyoruz kazandığımız için mutluyum. Galibiyetin gelişi, oynadığımız yol ve performansımızdan dolayı mutlu değilim. İyi bir yaz dönemi geçirdik. Takımımızın performansı üst düzeydeydi oyuncularıma tek tek teşekkür ediyorum ama bugün istediğimiz performansı ortaya koyamadık” dedi.

Ligin ilk haftasında Galatasaray’ın performansını AjansHaber’e değerlendiren spor yorumcusu Esat Yılmaer, Karabükspor’un daha iyi oynadığını ancak beceri eksikliklerinin bulunduğunu söyledi. Yılmaer, “Bu maç bize Galatasaray’ın bu sezon da sıkıntı yaşayacağını gösterdi. Galatasaray’ın ciddi sorunları var.  Hücum bölgesinde pozisyona girmekte de zorlanıyor ama asıl sorun geçen seneden beri süregelen savunma sorunu. Galatasaray’da özellikle savunma arkasına atılan toplar son derece sıkıntı verici, kanat savunmaları da yeterli değil. Karabükspor’un bulduğu pozisyonlar da bu sorunları açıkça gösterdi” dedi.

Spor yorumcusu Esat Yılmaer, ligin ilk haftasında Galatasaray’ın performansını AjansHaber’e değerlendirdi:

“KARABÜKSPOR OYUNCULARININ BECERİ EKSİKLİĞİ VARDI”

Galatasaray’ın performansını çok parlak değildi. Galatasaray bütün maç boyunca sıkıntı çekti. Geçen sene özellikle savunmada sıkça sorun yaşayan Galatasaray’ın aynı sorunları bu sezon da yaşadığını gözlemledik. Karabükspor çok net gol pozisyonları üretti ancak bunları değerlendiremedi. Bazı pozisyonlarda Muslera’nın başarılı kurtarışları vardı, bir kısmında Karabüksporlu oyuncuların beceri eksikliği vardı.

“GALATASARAY’IN TEMPO SORUNU VAR”

Galatasaray oyunun son anında bulduğu şans golüyle maçı kazanmayı bildi. Bu maç bize Galatasaray’ın bu sezon da sıkıntı yaşayacağını gösterdi. Galatasaray’ın bir tempo sorunu var ve yeterli tempoya ulaşamıyor. Maçın seyircisiz oynanmasının da bunda etkisi vardır.

Galatasaray’ın ciddi sorunları var. Hücum bölgesinde pozisyona girmekte de zorlanıyor ama asıl sorun geçen seneden beri süregelen savunma sorunu. Galatasaray’da özellikle savunma arkasına atılan toplar son derece sıkıntı verici, kanat savunmaları da yeterli değil. Karabükspor’un bulduğu pozisyonlar da bu sorunları açıkça gösterdi.

“GALATASARAY’IN MELO TİPİ ORTA SAHA OYUNCUSU ALMASI GEREKİYOR”

Sezonun ilk maçı zordur ama bu sıkıntıları aşmak için Galatasaray’ın takviyelere ihtiyacı olduğu da gerçek. Galatasaray bloklar arasındaki kopukluk sorununu aşamıyor. Bu hamle eksikliğini ve orta alanı rakibe bırakma eksikliğini de çözmesi gerekiyor. Galatasaray’ın 2 yıldır aradığı Melo tipi bir orta sahayı takıma monte etmesi gerekiyor. 

“DENEYİM FARKI…”

Kardemir Karabükspor için ilk maçta Galatasaray ile oynamak ayrı bir motivasyondu. Sonuna kadar mücadele ettiler, pozisyon da ürettiler. Hücum alanında Galatasaray’dan daha etkindiler ama deneyim farkı ile Galatasaray son dakikada bulduğu golle kazanmayı bildi.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar