Fransa Beşşar Esad'ın amcası Rıfat Esad'ın mal varlığına el koydu

Fransa, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın amcası Rıfat Esad'ın mal varlıklarına el konulduğunu açıkladı.

Fransa, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın amcası Rıfat Esad'ın mal varlıklarına el konulduğunu açıkladı. 

KARA PARA AKLAMA SUÇU

Fransız yargısının verdiği kararla 'Kamuya ait fonları kötüye kullanma' ve 'kara para aklama' suçlamasıyla hakkında 9 Haziran'da soruşturma açılan Rıfat Esed'in 90 milyon avroyu bulan taşınmaz mal varlığına el konuldu.

Esed'in avukatı Benjamin Grundler ise karara itiraz için temyiz mahkemesine başvurdu.

ESAD'IN PARİS VE LYON KENTLERİNDE ÇOK SAYIDA MÜLKÜ BULUNUYOR

Fransız hakim Renaud van Ruymbeke'in dava sonuçlanmadan önce Rıfat Esed'in mal varlığını satma girişiminin önüne geçebilmek için bu kararın alındığı öne sürüldü. Rıfat Esed'in Paris ve Lyon kentlerinin pahalı semtlerinde çok sayıda lüks emlak sahibi olduğu biliniyor.

Uluslararası Af Örgütüne göre, 10 bin ila 25 bin sivilin hayatını kaybettiği Hama Katliam'ından rejimin ikinci ismi ve dönemin Genelkurmay Başkanı Rıfat Esed sorumlu tutuluyor.

Hama'dan 2 yıl sonra ise Rıfat Esed, kardeşi Hafız Esed'i devirmeye çalışmış ve Suriye'den sürülmüştü. Bugün 77 yaşında olan Esed'in Paris, Londra ve İspanya'nın Marbella kentlerinde zaman zaman bulunduğu biliniyor.

REJİM GÜÇLERİNE BAĞLI EN AZ 40 ASKER ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Suriye'nin Halep kentinde Esad rejimine karşı savaşan, Fistekim Kema Ümirt adlı muhalif bir grup yayınladıkları görüntülere dayanarak aralarında yabancı savaşçıların da bulunduğu rejim güçlerine bağlı en az 40 askerin öldürüldüğünü açıkladı. 

ASKERLER GÜDÜMLÜ FÜZEYLE HEDEF ALINIYOR

Görüntülerde Halep'in El Ramuse bölgesindeki hava üssüne girmeye çalışan bir grup asker muhalifler tarafından tespit edildikten sonra (TAW) adlı güdümlü füze ile hedef alınıyor. Askerlerin bekleme yaptığı bölgede infilak eden füze çok sayıda can aldı. Muhalifler ölü ve yaralıları tahliye etmeye çalışan askerleri ikinci bir füze ile hedef aldı. Saldırılarda en az 40 asker öldü 25 asker yaralandı.

Yorumlar