Fransa'da akaryakıt taşıyan kamyoncular grevde

Grev nedeniyle ülke genelinde 241 istasyonda akaryakıt stoku tükendi.

Fransa'da akaryakıt taşıyan kamyon sürücülerinin greve gitmesi nedeniyle çok sayıda istasyonda stokun tükendiği bildirildi.

Çalışma şartlarını protesto eden kamyon sürücülerinin 26 Mayıs'tan bu yana devam eden grevi nedeniyle Fransa genelinde 241 istasyonda yakıt kalmadığı belirtildi.

Paris'in banliyölerinden Montreuil'deki bir akaryakıt istasyonunun yetkilisi Muhammed Zayd, "Yakıt stokum dün bitti, dünden beri yakıt teslimatının yapılmasını bekliyorum." dedi.

Romainville'de bir başka akaryakıt istasyonunda ise araçlarına yakıt almak için gelen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Le Parisien gazetesinin haberinde, Fransa genelinde saat 18.30 itibarıyla 241 istasyonda yakıt stokunun tükendiği, 372'sinde ise yakıt stokunun bitmek üzere olduğu belirtildi. Akaryakıt sorununun Paris ve çevresinde daha yoğun yaşandığı ifade edildi.

Akaryakıt taşıyan kamyon sürücüleri, çalışma şartlarına karşı çıkan bazı işçi sendikalarının çağrısıyla 26 Mayıs'ta greve gitmişti. Genel İş Konfederasyonuna (CGT) göre, dün kamyon sürücülerinin yüzde 70'i greve katılmıştı.

Bu arada bazı kamyon sürücülerinin Paris'e 72 kilometre mesafedeki Grandpuits ile La Rochelle kentlerindeki rafinerileri bloke ettiği bildirilmişti.

CGT, günde azami 10 saat çalışması gereken kamyon sürücülerinin haftada 56 saat çalıştığını belirtirken, sendikalar saat ücretinin 14 avro olmasını ve yıl sonunda bir maaş ikramiye ödenmesini talep ediyor.

Konfederasyonun 10 Mayıs'tan bu yana taleplerine cevap beklediği belirtildi.

Akaryakıt taşıyan kamyon sürücüleri geçen sene de greve gitmişti ve benzin istasyonlarında günlerce akaryakıt kuyrukları oluşmuştu.

Yorumlar