Frankfurt Havalimanı'nda bomba alarmı!

Almanya'daki Frankfurt Havalimanı'nın kısmen boşaltıldığı bildirildi.

Almanya'daki Frankfurt Havalimanı'nın kısmen boşaltıldığı bildirildi.

Havalimanını işleten Fraport şirketi, şüpheli bir kişinin, kontrolden geçmeksizin güvenlik noktasını aştığını açıkladı.

Havalimanını işleten Fraport şirketi, şüpheli bir kişinin, kontrolden geçmeksizin güvenlik noktasını aştığını açıkladı. Fraport'tan Reuters'a yapılan açıklamada, "Federal polis bu yüzden A ve A+ bölümlerini boşalttı. Tüm yolcular tekrar güvenlik kontrolünden geçirilecek" denildi.

Yaşanan olay nedeniyle bazı uçuşların rötarlı yapılacağı açıklandı. 

VİDEO İÇİN TIKLAYIN

BOMBA İHBARI İDDİASI 

Havalimanının, bomba ihbarı nedeniyle boşaltıldığı iddia edilmişti. Ancak bu iddia güvenlik güçleri tarafından doğrulanmadı.

HAVALİMANLARI DİKEN ÜSTÜNDE

Son dönemde terör örgütlerinin havalimanlarını hedef almasının ardından en ufak bir hareketlilik bile büyük alarma neden oluyor. Son dönemde Almanya'da da pek çok havalimanına yönelik ihbar haberleri gelmiş ancak asılsız çıkmıştı. ABD'de de geçtiğimiz gün bu yönde bir alarm durumu yaşanmıştı. 

GEÇTİĞİMİZ GÜN ABD ALARMA GEÇMİŞTİ

Geçtiğimiz gün ABD'nin Los Angeles Uluslararası Havalimanı'nda silahlı saldırı olduğuna dair alınan duyum üzerine havalimanında geniş güvenlik önlemleri alınmıştı. Olayın ardından büyük panik yaşanırken bazı ihbarların da yapıldığı belirtildi. İhbarlar üzerine ABD polisi havalimanını kısmen kapattı. Yolcular büyük panik yaşarken inceleme başlatıldığı açıklandı.

LOS ANGELES HAVALİMANI POLİSİNDEN AÇIKLAMA

Los Angeles Havalimanı polisi, olayın ardından dün önlemlerin alındığını duyurarak vatandaşlardan sakin olmalarını istedi. Saldırı haberi nedeniyle havalimanında bulunan bazı yolcular yere yatarak önlem aldı.

11 EYLÜL'DEN SONRA BÜYÜK GÜVENLİK ÖNLEMİ

ABD'de buna benzer çok sayıda alarm durumu yaşanıyor. Güvenlik güçleri özellikle 11 Eylül saldırılarının ardından bu tip durumlarda çok sıkı güvenlik önlemleri alınıyor.

Yorumlar