Meteoroloji'den fırtına uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün Doğu Anadolu Bölgesi için fırtına uyarısında bulundu.

Meteoroloji'den Doğu Anadolu Bölgesi'nin doğusu için fırtına uyarısında bulunuldu. Yapılan açıklamada vatandaşların oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olması istendi.

Meteoroloji'den şu açıklama yapıldı:

Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden itibaren Doğu Anadolu'nun doğusunda (Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan, Bitlis, Iğdır, Bingöl, Şırnak, Van ve Hakkari) yağış öncesi ve yağış anında rüzgarın kısa süreli fırtına şeklinde (70-90 km/saat) esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek çatış uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

RİZE VE ARTVİN İÇİN UYARI

Meteoroloji'den Karadeniz için yapılan hava durumu değerlendirmesi şöyle:

Yapılan son değerlendirmelere göre; sabah ilk saatlerden Samsun, Ordu ve Giresun çevreleri ile zamanla Trabzon çevrelerinde kuvvetli (21-50 mm), öğle saatlerinden itibaren Rize ve Artvin'in kuzey ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (50-100 mm) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

DOĞU AKDENİZ İÇİN DE UYARI VAR

Meteoroloji Genel Müdürülüğü'nden Doğu Akdeniz için de yağış uyarısında bulunularak şu ifadelere yer verildi:

Yapılan son değerlendirmelere göre; dün akşam saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz'de etkisini arttırması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Adana, Osmaniye, Hatay'ın batı ilçeleri ile Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 mm) olması beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, hortum, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Yorumlar