Filenin Sultanları gümüş madalya kazandı

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, tarihi bir başarı yakaladığı Milletler Ligi finalinde ABD'ye 3-2 yenilerek 2. oldu ve gümüş madalya kazandı.

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, FIVB Uluslar Ligi 6'lı Finaller organizasyonunun final maçında ABD'ye 3-2 yenildi. Gençleştirilmiş kadrosuyla Milletler Ligi’nde büyük bir başarı elde eden Filenin Sultanları gümüş madalyanın sahibi oldu.

ABD'YE 3-2 KAYBETTİK

Maça hızlı başlayan A Milli Kadın Voleybol Takımımız, ilk seti 25-17 önde tamamladı. 2. sette Amerika Birleşik Devletleri üstün olan taraftı. Üstüste sayılar bulan Amerika, seti 25-22 kazandı ve skoru eşitledi. 3. sete ise Ay Yıldızlar hızlı başlamasına karşın, setin sonlarında Amerika oyuna ortak oldu. Birleşik Amerika önce 22-16'dan gelir geldi ardından da 4 kez set sayısı kullandı.

Filenin sultanları rakibe oyun şansı vermedi ve kullandığı ilk set sayısında sonuca giderek, 3. seti 28-26 kazanarak 2-1 öne geçti. 4. sette Amerika üstünlüğü vardı. Amerika, başından sonuna kadar etkili bir oyun sergilediği seti 25-15 kazandı ve maça tutundu: 2-2. 

Karar setine iyi başlayan Milliler 2-0 öne geçti. Ancak üst üste 5 sayı alan Amerika, üstünlüğü ele geçirdi. Ay Yıldızlar'ın oyuna ortak olma isteğine Amerika Birleşik Devletleri izin vermedi ve karar setini de 15-7 kazanarak şampiyonluğa ulaştı. 

Yorumlar