FIFA'dan 4 milyon TL

Fenerbahçe, milli maçta sakatlanarak devreyi kapatan Ozan Tufan için Kulüpleri Koruma Programı kapsamında FIFA’dan bu parayı alabilir.

Fenerbahçe, milli takımın İzlanda ile oynadığı karşılaşmada sakatlanan Ozan Tufan için FİFA'ya tazminat başvurusu yapacak. Kulüpleri Koruma Programı'ndan faydalanmak isteyen sarı-lacivertli kulüp, gerekli sakatlık raporlarını hazırladıktan sonra hukuk kurulu kanalıyla önümüzdeki günlerde FIFA'ya müracaat edecek. FIFA, Kulüpleri Koruma Programı kapsamında milli maçlarda sakatlanan oyuncular için kulüplerine günlük maksimum 20 bin euro ödüyor. Tazminat miktarı, oyuncunun kulüpteki maaşına göre değişiklik gösterebiliyor. Bunun için sakatlanan oyuncunun en az 28 gün sahalardan uzak kalması gerekiyor.

MASRAFLARI DA İSTEYECEK

Fenerbahçe Kulübü, Ozan'ın iyileşme sürecini 1.5-2 ay arasında gösterdi. FIFA, Fenerbahçe'nin başvurusunu haklı görürse 1.2 milyon euro'luk bir ödeme yapabilir. Sarı-lacivertli kulübün, FIFA'dan Ozan Tufan'ın hastane ve tedavi masraflarını da isteme hakkı var. Fenerbahçe Hukuk Kurulu'nun FIFA'dan bunu da talep edeceği öğrenildi.

REAL MADRİD ÖRNEĞİ

FIFA, Kulüpleri Koruma Programı kapsamında ilk ciddi ödemesini 2013 yılında Real Madrid'e yapmıştı. İspanyol Kulübü, milli takımda sakatlanan ve yaklaşık 4 ay sahalardan uzak kalan Marcelo için FIFA'dan 1 milyon 150 bin euro'luk bir ödeme almıştı.

Yorumlar