FETÖ'ye yönelik 'kurban parası' operasyonu

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik İzmir merkezli 4 ilde yapılan operasyonda 23 kişi gözaltına alındı. Operasyonun Pensilvanya'ya aktarılan kurban paraları olduğu öğrenildi.

Terör örgütü FETÖ'nün elebaşı Fethullah Gülen'in yeğeni Mehmet Mezher Gülen ve beraberinde tutuklanan 18 kişinin soruşturma kapsamında İzmir, Ankara, Erzurum ve Manisa'da önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Hakkında yakalama kararı olan 33 kişiden 23'ü gözaltına alındı.

"KURBAN" ADI ALTINDA PARALAR TOPLANIYOR

"Himmet ve kurban" adı altında FETÖ'ye finansal destek sağlayan zanlıların çoğunluğunun esnaflardan oluştuğu öğrenildi. Toplanan kurban paralarının Pensilvanya'ya gönderildiği iddia edildi. Aramalar sonucunda kurban bağış makbuzları, dijital malzeme ve Fetullah Gülen ile çekilen fotoğraflar ele geçirildi. 

ALFEMO MAĞAZALARI SAHİBİ DE ÖRGÜT İÇİNDE

Firari şüpheliler arasında, "Alfemo mağazalarının sahibi" Hacı Ramazan Davulcuoğlu, terör örgütünün sözde İzmir Adliyesi imamı Mustafa Sayın Erdoğan, FETÖ/PDY'nin sözde Doğu Anadolu sorumlusu İhsan İnal, yine sözde Güneydoğu Anadolu sorumlusu Mehmet Kocatürk, terör örgütünün "Kadim abisi" olarak bilinen, Yusuf Bekmezci ile Güneş Sürücü Kursları sahibi Recep Güneş olduğu öğrenildi.

 330 MİLYON LİRA GELİR SAĞLANDI

16 Mayıs'ta İzmir'de FETÖ'nün örgütün elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Mehmet Mezher Gülen'in de aralarında bulunduğu 36 kişiden 19'u tutuklanmıştı. İzmir'in kuzeydeki ilçelerinin yer aldığı bölgeden "kurban, burs ve himmet" adı altında bir yıl içerisinde yaklaşık 330 milyon lira gelir sağlandığına ilişkin bilgilere rastlanmıştı. Elde edilen gelirin dağıtımına ilişkin bilgilerin de bulunduğu kayıtlarda, bu gelirden yüzde 15'lik payın örgütün elebaşı Fetullah Gülen'e aktarıldığı ve "Pensilvanya" diye kayda geçirildiği tespit edilmişti.

Yorumlar