FETÖ'nün 'Marmara Bölge imamı' tutuklandı

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında FETÖ'nün Jandarma'daki yapılanmasının 'Marmara Bölge imamı' ile İstanbul Anadolu Yakası'ndaki Jandarma personelinden 'sorumlu imamı' olduğu belirtilen kişiler tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında, tutuklanan bazı askerlerin ifadesi doğrultusunda FETÖ'nün Jandarma içerisindeki yapılanmasıyla ilgili yeni bilgilere ulaşıldı.

İTİRAFLARINDA FETÖ'DEN EMİR ALDIKLARINI İTİRAF ETTİLER

15 Temmuz gecesi Sabiha Gökçen Havalimanın'daki darbe girişiminde görev alan ve sonra tutuklanan. M.A. ve M.Ö, FETÖ'den gelen talimatlar doğrultusunda hareket ettiklerini ve abi konumundaki Baki ve Asım kod ismini kullanan şahıslardan talimat aldıklarını itiraf ettiler. Bu gelişme üzerine savcılık verilen bu isimleri incelemeye aldı.

İFADELER SONUCUNDA İSTANBUL ANADOLU YAKASI İMAMI YAKALANDI

Savcılık tarafından başlatılan inceleme sonucunda Baki ve Asım kod ismini kullanan şahısların, R. Ş. ve E. P., oldukları tespit edildi. Bu kişilerin ifadeleri sonucunda örgütün, "İstanbul Anadolu yakası Jandarma imamı" E.D.'ye ulaşıldı.

İMAMLARLA BAĞLANTILI ÜSTEĞMEN GÖZALTINA ALINDI

Özel bir bankada çalıştığı belirtilen E. D.'nin verdiği bilgiler ışığında savcılık,  FETÖ'nün Jandarma yapılanmasının "Marmara Bölge imamı" olduğu belirlenen N.K'yı gözaltına aldı.N. K'nın ise öğretmen olduğu anlaşıldı. Darbe girişimi gecesi söz konusu imamlarla irtibatlı olduğu tespit edilen Kartal Soğanlık Jandarma Tedarik Merkez Komutanlığı'nda görevli üsteğmen Y.C.' de gözaltına alındı.

3 KİŞİ TUTUKLANDI

Soruşturmayı yürüten savcılık tarafından, "Türkiye cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" suçundan hakimliğe sevk edilen N.K., E.D., ile üsteğmen Y.C., Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından sevk edilen suçtan tutuklanmalarına karar verdi.

Yorumlar