FETÖ/PDY çatı davasında ara karar

Darbe girişiminden önce açılan ve aralarında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in de yer aldığı 73 sanığın yargılandığı FETÖ/PDY çatı davasında, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Darbe girişiminden önce açılan ve aralarında terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in de yer aldığı 73 sanığın yargılandığı Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) çatı davasında tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar İlhan İşbilen, Dilaver Azim, Abdulkadir Aksoy, Ali Çelik, Alaeddin Kaya, Kazım Avcı ile bazı müştekiler ve tarafların avukatları katıldı. Sanık Hidayet Karaca ile İstanbul'da tutuklu bulunduğu cezaevinden telekonferans sistemiyle bağlantı kuruldu.

Konya 9. Ağır Ceza Mahkemesince sanık Abdullah Aymaz hakkında "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" suçlarına ilişkin açılan davanın, çatı dava dosyasıyla birleştirilmesine karar verildiğini açıklayan Mahkeme Başkanı Selfet Giray, sanık avukatlarının ara karar öncesi savunmalarını aldı.  

Daha sonra Mahkeme Başkanı Giray, sanık ve avukatların savunmalarının tamamlandığını belirterek, cumhuriyet savcısından mütalaa istedi.  

"Mevcut delil durumu", "kuvvetli suç şüphesinin varlığı" ve "bu aşamada adli kontrol şartlarının" yetersiz kalacağı gerekçesiyle sanıkların tahliye talebinin reddedilmesini isteyen savcı, bazı sanıkların adli tıp raporları ile dijital materyallerin çözümüne ait analiz raporların dava dosyasına kazandırılması için ilgili kurumlara müzekkere yazılmasını talep etti.  

Mahkeme heyeti, duruşmaya verilen aradan sonra ara kararını açıkladı ve sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmederek, duruşmayı 28-29 Kasım'a erteledi.

Yorumlar