FETÖ'nün yeni adımı ne olacak?

15 Temmuz darbe girişiminin arkasındaki FETÖ, gözaltı ve tutuklamalarla büyük darbe alırken, eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı örgütün bundan sonraki adımı olarak yeraltına çekilebileceğini açıkladı.

Türkiye 15 Temmuz'daki darbe girişimin ardından yaşadığı travmayı atlatmaya çalışırken, darbenin şifreleri bir bir ortaya çıkarmaya başladı. Darbe girişiminin arkasında FETÖ'nün olduğu netleşirken, Türkiye, Fetullah Gülen ve örgütünü bitirmek için kararlılıkla mücadele ediyor. Darbe girişiminin ardından binlerce örgüt üyesi tutuklanırken, itiraflarla birlikte örgütün tüm işleyişi ve kaynakları ortaya çıkarılmaya başladı.

Ancak örgütün çok gizli bir işleyişi olması ve çok başarılı bir şekilde gizlenebiliyor olması sürecin yavaşlamasına neden olurken, darbe girişimiyle ilgili tam olarak çözülemeyen, karanlık noktaların bulunması nedeniyle devlet yönetimindeki kırmızı alarm durumu henüz geçmiş değil.

2010 yılında "Haliç'te yaşayan simonlar, dün devlet bugün cemaat" adlı kitabıyla FETÖ'yü deşifre eden eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, örgütün içinde bulunduğu durumu ve muhtemel bir sonraki adımını AjansHaber'e değerlendirdi.

Darbe girişiminin ardından örgütün yeni bir evreye girdiğini belirten Avcı, "FETÖ bundan sonraki süreçte ilk olarak yeraltına girecektir. Bunu yaparken de yurtdışındaki faaliyetlerini arttıracaktır. Yurtdışında, Türkiye’nin uygulamalarının aleyhine, Türkiye aleyhine kampanyalar düzenleyecektir" dedi.

İşte eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın AjansHaber’e yaptığı açıklamalar;

ARTIK YERALTINA ÇEKİLECEKLER

FETÖ bundan sonraki süreçte ilk olarak yeraltına girecektir. Daha önce açıktı, legaldi ancak yaşanan olaylarla birlikte artık gizlenecek ve yeraltına çekilecektir. Bunu yaparken de yurtdışındaki faaliyetlerini arttıracaktır. Yurtdışında, Türkiye’nin uygulamalarının aleyhine, Türkiye aleyhine kampanyalar düzenleyecektir. Türkiye’yi yıpratmaya, Türkiye’de olan biten her şeyi baskıcı olarak göstermek için aktif bir girişim içerisinde bulunacaktır. Kendi yaptıklarını inkar ederek kendini masum gösterip, her şeyi hükümete yıkmaya çalışacaktır.  FETÖ, yurtdışında tüm bunları yapabilecek önemli bir güce sahip.

SUİKAST GİRİŞİMİNDE BULUNABİLİRLER

Bunların yanında kısa vadede olmasa da orta vadede devlet yönetimindeki önemli isimlere bir takım suikast girişimlerinde bulunabilirler. Bu suikast girişimlerinde bulunsalar bile bunları inkar edebilir, biz yapmadık diyebilirler ya da kendilerini saklayabilirler. Bundaki amaç da kendilerine yapılanları suç olarak göstererek algı operasyonu yürütmektir.  Bu girişimleri kendilerinin yaptığı açıkça ortaya çıkarsa da Türkiye’deki baskının, kötü muamelenin ve ortaya çıkan her türlü olumsuzluğun sebebi hükümettir, bunlar yüzünden yaşanıyor tüm bunlar şeklinde bir imaj yaratma çabası içerisine de girebilirler. Bu tip örgütler, aklımıza gelmeyen şeyleri deneyebilir ama olabilecek kuvvetli ihtimaller bunlar gözüküyor.

EKONOMİK OLARAK GÜÇLÜ BİR ÖGÜT

FETÖ ekonomik olarak özellikle yurtdışında çok  güçlü bir örgüt. Yaşanan süreçte de birçok kadrosunu yurtdışına çekti. Mevcut güçleriyle uzun yıllar yurtdışında ilişkilerini devam ettirebilecek bir yapıya sahipler.  Türkiye darbe girişimi sonrası bugün yaptığı işlemleri uluslararası standartlarda devam ettirir ve diğer ülkeleri bu konuda ikna edebilirse örgüte ciddi zarar verebilir.

AVRUPA’DAKİ BİR KAÇ ÜLKE KARAR ALIRSA, DİĞER ÜLKELER BUNDAN ETKİLENİR

Dünyadaki pek çok ülke bu tip örgütlere karşı duyarlıdır. Türkiye’ye yeterince inanırlarsa örgütün faaliyetlerini durdurabilir, pek çok önemli ismini iade edebilirler. Yeter ki biz onlara, Batı standartlarında, kabul edilebilir delilleri sunarak ciddi taleplerde bulunalım.  Batı’da kamuoyu özellikle bu tip radikal gruplara karşı duyarlıdır. Bu tabloyu iyi değerlendirerek, örgütün yurtdışı faaliyetlerini engelleyebilir, rahat hareket etmelerini engelleyebiliriz. Birkaç Avrupa ülkesinde bu tip kararlar alınırsa, diğer ülkelerde bu karara paralel kararlar alacaktır.

GÖZALTI FOTOĞRAFLARI CİDDİ SORUNLAR YARATACAKTIR

Darbecilerin gözaltı fotoğraflarının yayınlanması Avrupa’da çok ciddi sıkıntı yaratacaktır. Yarın, darbecilerin ifadelerini delil olarak kullanmaya kalktığımızda, bu görüntülerden dolayı kabul edilemez delil olarak görülebilir. Bu açıdan fotoğrafların kesinlikle yayınlanmaması, bundan öte tabi ki böyle bir muameleye maruz bırakılmamalıdırlar. Suçu varsa hukuki işlemler yapılmalı, ifadeler çok dikkatli alınmalıdır. Çünkü bu süreçte çok önemli ve çok ciddi ifadeler verdiklerini görüyoruz. Bu ifadeler Batı kamuoyunda da büyük yankı uyandırarak, ciddi delil kabul edilir. Bu ifadeleri baz alarak yarın, örgütün tüm faaliyetlerini durdurabilirler.

İTİRAFLAR BAŞLAYACAK, ÖRGÜT DAHA BÜYÜK DARBE ALACAKTIR

Bu iş henüz bitmiş değildir, buy örgüt daha 5-6 yıl Türkiye’nin başını ağrıtacaktır. Eğer temelini iyi atarsak, Batı’yı da ikna edebilirsek, örgüte ciddi bir biçimde zarar verebiliriz. Terör örgütü şuan için büyük darbe aldı, ama soruşturma daha da ilerledikçe gerek şuan ki üyeleri gerek de geçmiş suçları ortaya çıkacaktır. Gözaltındaki birçoğunun bunları itiraf etmesini bekliyorum. Bu darbe soruşturması olarak başlasa da örgüt soruşturmasına dönecektir.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar