FETÖ’cülerin mesajları deşifre oldu!

FETÖ’nün darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında ele geçirilen belgelerde, örgütün esnaf sorumlusu ile bir kişinin, ByLock üzerinden yaptığı yazışmalar deşifre oldu.

FETÖ’nün darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında ele geçirilen belgelerde, örgütün esnaf sorumlusu ile bir kişinin, "ByLock" üzerinden yaptığı yazışmalar deşifre oldu.

Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik operasyonlarda önemli belgeler ele geçirildi. Ele geçirilen belgelerde örgütün esnaf sorumlusu olduğu belirtilen bir kişinin "ByLock" üzerinden yaptığı yazışmalar ortaya çıktı. Yazışmalarda bu kişinin örgüt üyelerine çeşitli uyarılarda bulunduğu ve örgüt faaliyetlerini anlattığı belirlendi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin İzmir, Ankara, Erzurum ve Manisa'yı da kapsayan operasyonunda, FETÖ/PDY mensuplarının kullandığı "ByLock" ismli gizli programdan yapılan yazışmalar ele geçirildi.

TOPLU YAZIŞMALARDA DA KULLANDILAR

Örgüt üyelerinin “ByLock” programını bireysel yazışmalarının yanında toplu yazışmalarda da kullandığı belirlendi. FETÖ'nün yönetici kadrosundan gelen mesaj ve bilgilerin "en tepeden en aşağıya" şeklinde gizlilik içinde ulaştırıldığı ortaya çıktı.

FETÖ üyelerinin

FETÖ üyelerinin

ABD’DEKİ TOPLANTIYA FBI TEMSİLCİLERİ KATILDI!

Operasyonda ele geçirilen belgeler arasında deşifre edilen yazışmalarda esnaf sorumlusunun ‘ABD kamp’ başlığı altında ocak ayında bir paylaşım yaptığı görüldü. Paylaşımda “Amerika genelinde yapılan otel programlarının genel olarak iyi geçtiği anlatıldı H.E'ye. Şerif Ali Tekalan abi söz aldı. Programlardan birkaçına FBI'dan üst düzey temsilcilerin konuşmacı olarak katıldığını belirtti” ifadeleri yer aldı.

FETÖ üyelerinin

FETÖ üyelerinin

KURBAN BAĞIŞLARININ YARISI PENSİLVANYA’YA

Ele geçirilen ve şifresi kırılan muhasebe kayıt sisteminde de aynı esnaf grubunun geçen yıl topladığı kurban bağış miktarları ve ilgili harcamalar görülüyor. Kurban kesimi için 185 bin lira toplandığı, bunun 91 bin lirasının "Merkez kurban ödemesi" olarak Pensilvanya'ya gönderildiğinin yazılı olması dikkati çekiyor. Toplanan kurban paralarından örgütün giderleri ile örgüt yöneticilerinin bazı masraflarının da karşılandığı görülüyor.

FETÖ üyelerinin

Yorumlar