Fetöcü İmama 10 Yıl Hapis Cezası!

Bylock kullanıp, yıllar önce gerçekleştirdiği sohbetlerde darbe ile ilgili sözler söyleyen ve Fethullahçı Terör Örgütü'nün yöneticiliğini yapan Türkiye sohbet imamına 10 yıl hapis cezası verildi.

Son dönemde Fethullahçı Terör Örgütü'nün Paralel Devlet Yapılanması'nda önemli rol oynayan kişiler hakkında soruşturma başlatılmış ve hapis cezaları verilmişti. Şimdi ise 'Türkiye sohbet imamı' olduğu bilinen tutuklu sanık Mehmet Tabanca'nın yargılandığı davada karar noktasına gelindi. Savcı, örgüt yöneticiliğinden cezalandırmak istediği Tabanca'yı mahkeme heyetinin önüne çıkartarak 'örgüt üyeliği' suçundan 10 yıla kadar hapis cezası verdi. Soruşturma, Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyordu.

Mehmet Tabanca ve avukatı bugünkü İzmir 17'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirilen duruşmaya katıldı. Soruşturma kapsamında FETÖ/PDY'nin 'Türkiye sohbet imamı' olduğu' ortaya çıkan Tabanca, 20 Kasım 2016'da tutuklanmıştı. Tutuklu sanık Mehmet Tabanca hakkında, 'cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs' ve 'silahlı terör örgütü yöneticisi olma' suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu ve 22 yıla kadar hapis ceza istemi gerekçesiyle dava açıldı.

ÖNCEDEN YAPTIĞI SOHBETTE DARBE İLE İLGİLİ ATIFTA BULUNMUŞ!

Savcı, esasa yönelik geçen duruşma kararını tekrar ettiğini öne sürerek, sanığa ait telefonlarda FETÖ'nün kullandığı kriptolu haberleşme programı ByLock'un meydana çıktığını, telefon kayıtlarının incelenmesinin ardından sunulan raporda, ByLock yazışmalarında örgüte ait talimat ve bilgilendirme mesajlarının kaydedildiğini, FETÖ'nün bankasında Mehmet Tabanca'ya ait hesaplarda örgütsel bağlantılar tespit edildi. Ayrıca örgüt içinde kendisinden 'Türkiye sohbet imamı' olarak bahsediliyordu. 2010 yılında sohbet adı altında katıldığı örgüt toplantılarında 2017 yılını kastederek, "Baharda güzel günler gelecek, göklerden kartallar yaş yağdıracak, Özal'ın yaptığı barajlar kanla dolacak" şeklinde darbe teşebbüsüne gönderme yaptığı gözlemlendi. Savcı, öne çıkan delillerin değerlendirilmesinin ardından sanığın 'örgüt üyeliği' suçundan değil, 'örgüt yöneticiliği' suçundan cezalandırılmasını istedi. Heyet, sanık Tabanca'ya son sözlerini sordu, sanık ise 25 aydır tutuklu olduğunu bu yüzden sağlık problemlerinin baş gösterdiğini söyleyerek beraat ve tahliye istedi.

Yorumlar