FETÖ üyeleri o olaydan sonra yarı yarıya azalmış!

FETÖ'ye yönelik Konya'da yürütülen soruşturmada, örgütün sözde imamı önemli itiraflarda bulundu.

Konya'da yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında ifadesi alınan şüpheli F.G, örgütün nasıl eridiğini anlattı. F.G, Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimlerinden zaferle ayrılmasının ardından örgütte bir paniğin ve çözülmenin başladığını söyledi.

EN BÜYÜK KIRILMA YEREL SEÇİMLERDE YAŞANDI

Konya'daki sözde imamlardan olan F.G, en büyük kırılmanın ise yerel seçimlerde AK Parti'nin oyunu artırarak birçok ilde yerel yönetimleri kazanması üzerine yaşandığını söyledi. Bu konuda rakam da veren F.G, yüzde 50'ye yakın FETÖ cemaati üyesinin ve öğrencisinin Fetullah Gülen'den ayrıldığını kaydetti.

'ÖRGÜTLE BAĞI OLMAYAN 5-6 KİŞİYE KOD ADLARI VERİLDİ, İLGİLENMEM İSTENDİ'

Şüpheli F.G, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesindeki ifadesinde, kendisinden istenilenin FETÖ'yle hiçbir bağı olmayan ve kod adları verilen 5-6 kadar kişiyle ilgilenmesi olduğunu söyledi.

'ÖZEL İLETİŞİM İÇİN TELEFONUNA BYLOCK YÜKLEMEN GEREKİYOR'

Şüpheli F.G ifadesinde şunları söyledi:

Bu kişiler ve onların abilerinin isimlerini ezberle. Gittiği zaman hangi abiden hangi ismi soracağını iyi belle. Bu kağıdı da imha et. Bundan sonra özel iletişim için telefonuna ByLock sisteminin yüklenmesi gerekiyor.

'HÜKÜMETİN BİTTİĞİ İNANCI VARDI'

17-25 Aralık sürecinde genel kanı, hükümetin siyasi harakiri yaparak bittiği inancı vardı. En yakın seçimlerde AK Parti'nin ve dolayısıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük bir hezimete uğrayacağı kanısı hakimdi. Tüm cemaat mensubu kişiler arasında bu söylemler inanılmış bir şekilde sürekli dile getiriliyordu. Yerel seçimlerde AK Parti'nin oyunu artırarak birçok ilde yerel yönetimleri kazanması üzerine cemaat içerisinde en büyük kırılma başlamış oldu. Yüzde 50'ye yakın cemaat mensubu ve öğrencisi Fetullah Gülen cemaatinden ayrıldı.

Yorumlar