FETÖ, TSK'nın ne kadarına hakim?

TSK darbe girişimine katılan asker sayısının, ordu içindeki personelin yüzde 1.5’i olduğunu açıkladı. Eski Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı İsmail Hakkı Pekin ise ordu içindeki cemaat mensubunun yüzde 10 olabileceği uyarısında bulundu.

Recep Demircan / AjansHaber

Türkiye, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin etkisini silmeye çalışıyor. TSK, darbe girişimine katılan askeri personel ve kullanılan silah sayısını açıkladı. Açıklanan rakamlarda 8 bin 621 personelin darbe girişimine katıldığı 74 tank, 246 zırhlı araç, 35 uçak, 37 helikopter  ve 3 geminin kullanıldığı belirtildi.  TSK tarafından, darbe girişimine toplam personel sayısının yüzde 1.5'inin katıldığı açıklandı. TSK’yı yakından tanıyan isimlerden Eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin  ise darbe girişimine katılan asker sayısından daha fazla sayıda örgüt üyesinin halen ordu içinde olduğunu ve toplam personele oranının yüzde 10’u olduğunu söyledi.   Korgeneral Pekin, “Benim hesabıma göre TSK içinde yapılanma yüzde 10 civarındadır. Bu oran komuta kademesi arasında değişmektedir. Yüzde 1,5’lik kısmın içerisine normal vatandaşlık görevini yapan erleri de almışlar. Bu oran içerisinde erlerin etkisi çok azdır. Asıl önemli olan profesyonel askerlerdir. İki yerde çok büyük oranda teşkilatlanma içerisine girmişler. Birincisi hava kuvvetlerinde pilotlar çapında örgütlenmişler. İkincisi  ise kara havacılık unsurlarında örgütlenmişler. Önemli olan bu askerlerin kaçı denizci, havacı ve karacıdır. Hangileri hangi komuta kademesindedir. Bu rakamlar tedbiri yanlış yerde aramamıza neden olur” ifadelerini kullandı.

Eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı İsmail Hakkı Pekin, ordu içindeki paralel yapı örgütlenmesinn perde arkasını AjansHaber’e değerlendirdi.

‘ASIL ÖNEMLİ OLDUKLARI YER KRİTİK GÖREVLERDİR’

Benim hesabıma göre TSK içinde yapılanma yüzde 10 civarındadır. Bu oran komuta kademesi arasında değişmektedir. Türkiye’de sivil memurlar, subay, astsubaylar dahil 200 bin civarında profesyonel asker ve sivil memur var. Bunun yüzde 10’nu FETÖ’cü olabilir. FETÖ’cülerin asıl önemli oldukları yer kritik görevlerdir. Yüzde 1,5’lik kısmın içerisine normal vatandaşlık görevini yapan erleri de almışlar. Bu oran içerisinde erlerin etkisi çok azdır. Asıl önemli olan profesyonel askerlerdir. 39 bin subay bulunmakta ve bunların kaçı FETÖ’cüdür?

Eski Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı İsmail Hakkı Pekin

‘TSK, TARAFINDAN ORAN GİZLİ TUTULUYOR’

Normal bir erlerin FETÖ’cü olması bir şey ifade etmez. Ama bir generalin, tugay komutanının FETÖ’cü olması çok şey ifade eder. Devletin kritik yerlerinde görev yapıyorlar. TSK tarafından asıl oran gizli tutuluyor. Tutuklanan general sayısı ile açıklanan rakam çelişiyor. Bir erle, korgeneral ve tümgenerali bir tutmuş olursunuz. Bu kişilerin sahip olduğu bilgiler ve görev yerleri farklıdır.

‘DAHA ÇOK İKİ KADEME DE TEŞKİLATLANDIRLAR’

Askeri darbe girişiminde hava ve kara unsurlarını kullandılar. Deniz unsurlarını az kullanmaları sayılarının deniz kuvvetlerinde az olduğu anlamına gelmez. Kara kuvvetlerinde daha çok jandarmayı kullandılar. Hava unsurlarını daha çok pilot ağırlıklı kullandılar. İki yerde çok büyük oranda teşkilatlanma içerisine girmişler. Birincisi hava kuvvetlerinde pilotlar çapında örgütlenmişler. İkincisi  ise kara havacılık unsurlarında örgütlenmişler. Hava kuvvetleri, jandarma ve kara kuvvetlerinin belirli unsurlarında örgütlenmişlerdir. Kara kuvvetlerinde taarruz pilotları çerçevesinde ciddi örgütlenmeleri var. Verilen rakamlar aldatıcı rakamlardır. Böyle bir açıklama yapılmamalıydı.

‘ASIL ÖNEMLİ OLAN ORDU İÇİNDEKİ GÖREVLERİ’

FETÖ’cülerin  ortaya çıkmamış hücreleri vardır. Bütün hücrelerin ortaya çıktığını sanmıyorum. Bunlarda yüzde 10’luk kısmın içerisindedir. Önemli olan bu askerlerin kaçı denizci, havacı ve karacıdır. Hangileri hangi komuta kademesindedir. Bu rakamlar tedbiri yanlış yerde aramamıza neden olur.  FETÖ’cülerin oy oranları yüzde 1,5 oranında değil. Kritik yerlere bakıldığı zaman oy oranlarından çok daha fazla yerdeler. Ne amaçla yüzde 1,5 dediler çok merak ediyorum. Asıl önemli olan yaptıkları görevdir. Çoğu personel başkanlığında görev yapıyor. Genelkurmay Başkanı ve Cumhurbaşkanının yaverini bu adamlardan tayin ediyorlar.  Kaç tensi kurmay, kaç tanesi askeri liseden gelme, kaç tanesi harp okulundan gelme bunların incelenmesi lazım. Bu incelemeler hakim olamadığımız noktaları gösterir ve ona göre tedbir alırız.

YAPILANMANIN FİTİLİNİ ASKERİ LİSELER YAKTI

Askeri liselerde ordu içerisinden daha fazla FETÖ’cü var. 83-84 yılında ilk olarak askeri liselerde yapılanma başlamıştır. TSK adına fakültelerde eğitim gören kişilerin askeri liselere eğitmen olarak alınmasıyla süreç başlıyor.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar