Kendi görüşlerini benimsettikten sonra devlete sızdırmışlar

Konya'da yürütülen FETÖ soruşturmasında, örgüte kazandırılmak istenilen çocukların önce öğrenci evlerinde kendi görüşlerini benimsettikleri sonra da devlet kurumlarına yerleştirildikleri öğrenildi.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'ye ilişkin yürütülen soruşturmalarda yeni bir bilgi ortaya çıktı. FETÖ'nün Konya soruşturmasında örgüte kazandırılmak istenilen çocukların devlet kurumlarına yerleştirilmeden önce öğrenci evlerinde kendi düşünce ve görüşlerini aşıladıkları öğrenildi. Konya'da örgütün bir dönem muhasebeciliğini yapan T.Ö., örgütün işleyişi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesinde ifade veren T.Ö., yapılanmanın eğitim sistemine ilişkin bilgiler verdi.

AMACI DEVLET MÜCADELESİNE KATKI SAĞLAMAK

Devletin mücadelesine katkıda bulunabilmek amacıyla gördüğü çarpıklıklar, yapılanmanın temel özellikleri ve işleyişi hakkında itirafta bulunmak istediğini söyleyen T.Ö, zaman zaman içerisinde bulunduğu yapılanmada kendi açısından yasal olmayan hiçbir işlemde bulunmadığını savundu.

"KENDİLERİNE BAĞLAMAK İSTİYORLAR"

Eğitim koordinatörlerinin cemaate ait evlere öğrencileri kaydırarak, yapılanmaya eleman temin etmeyi amaçladığını dile getiren T.Ö., "Fikirlerle kendilerine bağlı bir nesil yetiştirmek amacı güdülmekteydi" dedi. Ortaokul ve liselerde bulunan çocukların hem yapılanmaya kazandırılması hem de üniversite sınavlarına hazırlanmaları sağlanırdı diyen T.Ö., şunları aktardı:

"HİMMET PARALARI MUHASEBECİLERDE TOPLANIRDI"

"Küçük bölge imamlarına bağlı olan eğitimcilerin altında yedi ayrı öğrenci evleri vardı. Ayrıca bu evler 'liseciler', 'ortaokulcular' ve 'dershaneciler' olarak adlandırılırdı. Ortaokul ve liselerde bulunan çocukların hem yapılanmaya kazandırılması hem de üniversite sınavlarına hazırlanmaları sağlanırdı. Devlet kurumlarına kendi görüş ve fikirlerini benimseyen kişilerin yetiştirilmelerini sağlıyorlardı. Cemaat evlerine kaydırılan bu gençlere aşılanan fikirlerle kendilerine bağlı bir nesil yetiştirmek amacı güdülmekteydi. Fetullah Gülen yapılanmasında halktan, iş adamlarından, esnaftan ve öğrenci velilerinden burs, yardım, kurban parası, himmet gibi adlarla toplanan ve yapılanmaya kaynak sağlayan paralar muhasebecilerde toplanıyordu."

ÜST KADEMELERE KADAR ÇIKIYORLAR

"Muhasebeciler, öğrenci evlerinde yetişmiş, tamamen cemaat içerisinde etkili ve yetkili konumda olan kişilerin güvenini kazanmış, yapılanmaya sıkı sıkıya bağlı kişiler arasından seçilmekteydi" diyen T.Ö, yeri geldiğinde muhasebeciler grubunda yer alanların, yapılanmanın üst kademelerinde görev almalarının da sağlandığını vurguladı.

Yorumlar