FETÖ, yerli yazılımlara siber saldırı yolunda

15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından Fetullahçı Terör Örgütü yeni saldırılarını yerli yazılım şirketlerine siber saldırı olarak yapıyor.

FETÖ, darbe girişiminin ardından şimdi de yazılım üzerinden girişimlerde bulunuyor. Yerli yazılım şirketlerine gözünü diken örgüt,  bu şirketleri almak için İngiltere, ABD ve Almanya üzerinden teklifler yağdırmaya başladı.

Yerli yazılım şirketlerine gelen teklifler son dönemde epeyce arttı. Tekliflerin daha çok İngiltere, ABD ve Almanya'dan geldiği belirtildi. Uzmanlar, yabancı yazılım şirketlerinin isterlerse en kritik bilgilere bile ulaşabileceğini ve bunun devletin güvenliği bakımından tehlikeli olduğunu belirterek uyarıda bulundu.

Özellikle 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından İngiltere, ABD ve Almanya'dan yüzde 100 yerli yazılım şirketlerine satın alma teklifleri gelmeye başladı. Bir kurumun işletim sistemiyle bütün gizli bilgilerin ele geçirilebileceğini belirten uzmanlara göre, yabancı yazılım şirketleri isterlerse en kritik bilgilere bile ulaşabilirler. Bu yüzden uzmanlar, devletin tamamen yerli yazılımlara dönmesi için uyarıda bulundu.

 

KAMU DİKKAT ETMELİ

CPM Yazılım Yönetim Kurulu Başkanı Recep Palamut, şirketlerinin tamamen yerli olduğunu ve İngiltere’den birçok firmanın satın alma teklifleri yaptığını ve başka yerli yazılım şirketlerine de aynı tekliflerin yapıldığını açıkladı. Palamut, "Darbe süreci bu kez yazılım alanında devam ediyor. Devlet kurumlarının buna dikkat etmesi şart" dedi.

FETÖ’NÜN SİBER SALDIRILARI

Yazılım sektörüne yüzde 100 yerli olan CPM firmasını alarak girdiklerini söyleyen Recep Palamut, yazılımın ne kadar önemli olduğunu bu işe girdikten sonra öğrendiğini söyledi. Türkiye’nin bir darbe girişimini atlattığını ancak bu sürecin devam ettiğini belirtti. Fetullahçı Terör Örgütü’nün bu saatten sonra saldırılarını siber saldırı olarak devlet kurumlarına yaptığını açıkladı.

HİÇBİR ÜLKE STRATEJİK KURUMDA YABANCI YAZILIM KULLANMAZ

Kamu kurumlarının yabancı şirketlerle çalışmasının ülke güvenliğini riske soktuğunu belirten Palamut, "Kamuda Alman yazılım şirketi SAP, Oracle ya da Microsoft kullanılıyor. Hiçbir ülke stratejik kurumlarının yazılımlarını yabancıya emanet etmez" diye konuştu.

 

Yorumlar