Fenerbahçe'nin yeni taktiği 4-4-2

Fenerbahçe'de yeni teknik direktör Dick Advocaat, sistemini 4-4-2 olarak belirledi. Yeni gelen transferlerle hücum anlamında kadrosu genişleyen Fenerbahçe'de forma savaşı da artacak.

Fenerbahçe’de Pereira ile yollar ayrıldıktan sonra göreve gelen Dick Advocaat sistem belirsizliğini sonlandırıyor. Tecrübeli teknik adam ilk olarak 4-3-3 sistemini denese de Lens ve Sow transferlerinin ardından takıma daha uygun olduğunu düşündüğü 4-4-2 sistemine geçiş yapma kararı aldı.

Fenerbahçe’nin 4-4-2 sistemine geçmesini AjansHaber’e değerlendiren spor yorumcusu Altan Tanrıkulu, bu sistemin Fenerbahçe ve lig için daha uygun olduğunu belirtti. Tanrıkulu, bu düzenin Fenerbahçe’ye bol pozisyon getirebileceğini ancak orta sahada rakiplere açık verilebileceğini söyledi. Tanrıkulu, “Fenerbahçe için 4-4-2 sisteminin daha iyi olduğunu düşünüyorum. 4-3-3 Türkiye için macera. 4-4-2 sistemiyle oynayan takımlar daha başarılı olacaktır. Beşiktaş da Fenerbahçe de Galatasaray da 4-4-2’nin türevlerini oynarsa daha başarılı olacaklardır” dedi.

Spor yorumcusu Altan Tanrıkulu, Fenerbahçe’nin 4-4-2 sistemine geçmesini AjansHaber’e değerlendirdi:

Fenerbahçe’nin 4-4-2 sisteminde kritik futbolcunun Alper Potuk olduğunu düşünüyorum. Alper Potuk 4-4-2’nin kanatlarında oynarsa daha başarılı olabiliyor. Eğer Ozan Tufan’ın yanında orta sahanın ortasında oynarsa sıkıntı yaşayabileceğini düşünüyorum.

“FENERBAHÇE’DE 2 SEÇENEK VAR”

Fenerbahçe’de 2 seçenek var. Kanatlara ya Volkan Şen ve Jeremain Lens’i koyup orta sahaya da Ozan ve Alper Potuk’u yerleştirmek, forvette de Emenike ile Van Persie’yi kullanmaktır. Moussa Sow henüz yeterli antrenman yapmadığı için hazır değil ve yedek olacaktır.

“FENERBAHÇE’YE BOL POZİSYON GETİREBİLİR AMA…”

Bu düzen Fenerbahçe’ye bol pozisyon getirebilir ama Fenerbahçe orta sahada rakibe karşı açıklar verebilir. Orta sahadaki Alper, Volkan Şen ve Lens’in savunma özellikleri yok. Orta alandaki savunma sadece Ozan Tufan’a bırakılıyor. Ozan da milli maçta forma giydi ve yorgun olarak geri dönecek.

“ORTA SAHADA JOSEF VE OZAN DAHA İYİ OLUR”

Eğer Lens’i ve Volkan Şen kanatlarda olacaksa Mehmet Topal’ın yokluğunda orta sahanın ortasında Josef Souza ve Ozan Tufan oynarsa daha iyi olacağını düşünüyorum. Bursaspor da sert bir rakip. Forvetlerde Fernandao sakat, Sow hazır değil. Emenike ve Van Persie ile maça başlamak normal.

“4-4-2 FENERBAHÇE’YE DAHA UYGUN”

Fenerbahçe için 4-4-2 sisteminin daha iyi olduğunu düşünüyorum. 4-3-3 Türkiye için macera. 4-4-2 sistemiyle oynayan takımlar daha başarılı olacaktır. Beşiktaş da Fenerbahçe de Galatasaray da 4-4-2’nin türevlerini oynarsa daha başarılı olacaklardır.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar