Fenerbahçe yeni teknik direktörü Zeljko Buvac kimdir? Hangi takımlarda görev aldı?

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü olmasıyla gündemde olan Zeljko Buvac'ın hangi takımlarda görev aldığı ve kariyeri hakkında detaylı bilgiler merak ediliyor. Tüm merak edilenler Ajanshaber.com'da.

Fenerbahçe'nin teknik direktörü olacağı konuşmalarıyla bi anda gündeme gelen Zeljko Buvac'ın büyük bi iddia ile yeni teknik direktör olacak söylentileri yayıldı.Bunun üzerine taraftar merak etmeye başladı. Peki Fenerbahçe yeni teknik direktörü Zeljko Buvac kimdir? Damien Comolli'nin bir çok aday arasından seçilirse Zeljko Buvac, Fenerbahçe'ye yeni bir soluk getirecek gibi gözüküyor.  Uzun zamandır bu mesleği yaptığı biliniyor. Zeljko Buvac hangi takımlarda görev aldı? Hakkındaki tüm detayları ve merak edilenleri haberimizin devamında bulabilirsiniz.

ZELJKO BUVAC KİMDİR?

Ali Koç'un Fenerbahçe'ye seçilmesiyle birlikte takımda yenilikler devam ediyor. Taraftarın kafasındaki en büyük sorulardan bir tanesi yeni teknik direktör gelip gelmeyeceği konusuydu. Bu sırada yeni teknik direktör seçileceği ve birkaç ismin düşünüldüğü ortaya çıktı. Bunlardan en iddialı olanlardan bir tanesi Zeljko Buvac. Şu sıralar Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü olduğu söylentilerine karşın Ali Koç henüz açıklama yapmasa da büyük olasılıkla onun olduğu düşünülüyor. Peki kimdir bu Zeljko Buvac?

Bosna-Hersekli Buvac, teknik direktörlük kariyerine futbolu bıraktığı SC Neukirchen’de yardımcı antrenör olarak başladı. 56 yaşındaki teknik adam 2001 yılında Mainz’da göreve başladı ve Jurgen Klopp’un yardımcısı oldu.

ZELJKO BUVAC HANGİ TAKIMLARDA GÖREV ALDI?

Zeljko Buvac, 13 Eylül 1961 tarihinde Yugoslavya'da dünyaya gelmiştir. Bosna-Hersek kökenli olan Buvac, oyunculuk kariyerine Bosna Hersek takımı olan Rudar Prijedor'da başlamıştır. Buradaki kariyerini yine aynı lig içerisinde mücadelesini sürdüren FK Borac Banja Luka takımında devam ettiren Buvac, yaklaşık 6 sene sonra Alman kulübü olan Rot-Weiß Erfurt'a transfer olmuştur.

1992 yılında Mainz tarafından keşfedilen oyuncu, 3 yıl boyunca bu takımda forma giymiştir. Buvac'ın futbol hayatındak, son adresi ise SC Neukirchen takımı olmuştur. 1999 yılında futbola noktayı koyan Buvac, antrenörlük hayatına başlamıştır.

Kariyerini tamamladığı SC Neukirchen taakımında teknik direktörlük koltuğuna oturan Buvac, 2 yıl sonra buradan ayrılarak Jürgen Kloop'un yönettiği Mainz 05 takımında antrenörlüğe başlamıştır.

Sırasıyla Borussia Dortmund ve Liverpool’da da Klopp’un yardımcılığını üstelenen Buvac, yaklaşık 1 ay önce Klopp ile 17 yıllık birlikteliğine son verdi. Adı Fenerbahçe ile anıla Buvac’ın yeni sezonda tek başına teknik direktörlük yapmak istediği biliniyor. Buvac, taktiksel konulardaki analiz ve başarılarıyla dikkat çekiyor.

Yorumlar