"Fenerbahçe yaralarını geç kalmış bir hamleyle sarmaya çalışıyor"

Fenerbahçe, Portekizli Pereira ile yollarını ayırarak Dick Advocaat ile anlaştı. Sezonun başlamasına kısa süre kala yapılan bu hamle soru işaretlerini de beraberinde getirdi.

Fenerbahçe, geçtiğimiz sezonu kupasız bitiren ve Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda Monaco’ya elenen Vitor Pereira ile yollarını ayırdı. Pereira ile yolların ayrılmasında geçtiğimiz sezonki başarısızlık ve taraftarın tavrı da etkili oldu.

Fenerbahçe, Pereira ile yollar ayrıldıktan sonra Hollandalı teknik adam Dick Advocaat ile anlaştı. Advocaat ile 1 yıllık sözleşme imzalandı.

Fenerbahçe’nin ligin başlamasına 1 haftadan az süre kala teknik adam değiştirmesi soru işaretleri oluşturdu. Pereira’nın ayrılışı ve Advocaat’ın takımın başına getirilmesini AjansHaber’e değerlendiren spor yorumcusu Esat Yılmaer, Fenerbahçe’de bu değişikliğin çok daha önceden yapılması gerektiğini söyledi. Yılmaer, “Fenerbahçe geç kalmış bir hamleyle yaralarını sarmaya çalışıyor” dedi ve Advocaat’ı en çok takımla bütünleşme sürecinin zorlayacağını belirtti.

Spor Yorumcusu Esat Yılmaer, Fenerbahçe’de Advocaat dönemini AjansHaber’e değerlendirdi:

“PEREIRA ÜZERİNDE ISRAR ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDEN ELENMEYE NEDEN OLDU”

Fenerbahçe yanlış bir tercih üzerinde ısrar etti. Geçtiğimiz yıl başarılı olamayan Vitor Pereira’nın üzerinde ısrar edilmesi, büyük hedefleri olan Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’nden elenmesine yol açtı ve sonuç olarak ayrılık kararı alındı.

“BU DEĞİŞİKLİK ÇOK DAHA ERKEN YAPILMALIYDI”

Fenerbahçe’nin başarısızlığa tahammülü yok. Şampiyonlar Ligi’nde Fransa temsilcisi Monaco’ya elenince başarılı olamayacaklarını anladılar. Fenerbahçe iyi transferler yaptı ama Dick Advocaat da kendi bilmediği bir takımın başına geliyor. Fenerbahçe madem bu değişikliği yapacaktı sezon sonunda Pereira’yı göndermeliydi. Bu değişiklik çok daha erken yapılmalıydı.

“BU KADAR GEÇ KALINMASI…”

Fenerbahçe’nin Pereira’yı göndermesi çok geç yapılmış bir hamledir. Bu hamlenin bu kadar geç olması da Fenerbahçe’ye sorunlar çıkarmaya devam edecektir.

“ADVOCAAT’I TAKIMLA BÜTÜNLEŞME SÜRESİ ZORLAYACAK”

Pereira sezon başındaki kampta ve Şampiyonlar Ligi’nde de 3-5-2 sisteminde oynamıştı. Advocaat şimdi takımın başına gelecek ve yeni bir kamp dönemi olmayacak. Advocaat’ı sistem meselesi değil takımla bütünleşme süresi zorlayacaktır. Fenerbahçe çok önemli bir zamanı çöpe atmış oldu. Takımıyla bir kamp süresi geçirmediği için kadroya uyum sağlaması zaman alacaktır.

“FENERBAHÇE YARALARINI GEÇ KALMIŞ BİR HAMLEYLE SARMAYA ÇALIŞIYOR”

Fenerbahçe geç kalmış bir hamleyle yaralarını sarmaya çalışıyor ama bu nereye kadar başarılı olur, bilinmez. Bazen kumar olarak tutabilir ama Fenerbahçe’nin bu sürecini önemli hatalardan biri olarak görüyorum.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar