Fenerbahçe-Akhisarspor maçı: 3-0

Spor Toto Süper Lig 15. haftasında gerçekleşen mücadelede Akhisarspor, Fenerbahçeyi 3-0 yendi. Bu maçta başarı elde edemeyen Fenerbahçe küme düşme hattına geriledi.

Spor Toto Süper Lig 15. haftasında gerçekleşen mücadelede Akhisarspor, Fenerbahçeyi 3-0 yendi. Bu maçta başarı elde edemeyen Fenerbahçe küme düşme hattına geriledi.

10. dakikada Hasan Ali Kaldırım'ın yaptığı sol kanattan ortaya, ceza alanı içindeki Eljif Elmas bekletmeden vurdu, top üstten auta çıktı.

26. dakikada Akhisarspor öne Fenerbahç'nin önüne geçti. Serginho'nun ceza alanı dışındaki sağ çaprazdan yaptığı sert vuruşa, kaleci Harun Tekin topu çelerek cevap verdi. Savunma oyuncularının engellemelerine rağmen pozisyonu iyi değerlendiren eden Bokila'nın vuruşunda top yuvarlak filelerle buluştu:1-0.

49. dakikada Serginho'nun pasıyla hareketlenen, Onur Ayık'ın sağ çapraz pozisyonda ceza alanına girdikten sonra attığı sert şut ile, top yandan auta çıktı.

68. dakikada Mehmet Ekici'nin sağ çapraz pozisyondan kullandığı serbest vuruşta, top yandan auta gitti.

78. dakikada hızlı gelişen Akhisarspor atağında Manu'nun pası ile birlikte, ceza alanı dışında topla buluşan Josue'nin vuruşunda, top kaleden döndü.

82. dakikada Akhisarspor farkı 2'ye çıkarıp; kendi sahasından Güray'ın gönderdiği uzun topa hareketlenen Manu, Skrtel'e rağmen topla ceza sahasına girdikten sonra attığı şutta, topu filelerle buluşturdu: 2-0.

90+5. dakikada Josue'nin pası ile birlikte ceza alanı içinde topla buluşan Regattin, savunma oyuncularını güzel bir hareketle geçtikten sonra yaptığı vuruşta topu filelere yolladı: 3-0. Pozisyonda VAR incelemesi yapılarak; ofsayt olmadığı tespit edildi.

Akhisarspor, maçı 3-0 mağlup tamamladı.

Fenerbahçe, küme düşme hattında

Spor Toto Akhisar Stadı'ndaki maçın ilk yarısını Akhisarspor, Jeremy Bokila'nın golüyle 1-0 tamamlayıp,  ikinci yarıda Elvis Manu'nun golüyle farkı 2-0'a taşıdı. Uzatma bölümünde Adrien Regattin ile bir gole daha kavuşan Akhisarspor, müsabakayı 3-0 galip bitirdi.

Bu sonuçla birlikte, 15. haftanın bitiminde Fenerbahçe 14 puanda kaldı. Fenerbahçe, haftayı averajla Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un gerisinde kalıp; 16. sırada ve düşme hattında tamamladı.

Fenerbahçe en son, 2016-2017 sezonunda ilk 3 haftada sadece 1 puan alabilmiş ve 3. haftayı küme düşme hattında 16. sırada sonlandırmıştı.

Akhisarspor, aldığı galibiyetle birlikte puanını 16'ya çıkarıp, düşme hattından çıkarak 13. sıraya yükselmeyi başardı.

Deplasmanda yine kazanamadı

Fenerbahçe, ligde oynadığı son 10 maçta sadece 1 galibiyet alabildi.

Üst üste 5. deplasman maçından da kazanamayan Fenerbahçe'nin sezon dış sahada oynadığı 8 maçta sadece 1 galibiyeti bulunuyor. Fenerbahçe'nin dış sahadaki tek galibiyeti Atiker Konyaspor karşısında 1-0 tamamlanan maçı oldu. Sarı-lacivertliler sonraki 5 müsabakalarından 3 yenilgi ve 2 beraberlik yaşayarak ayrıldılar.

Akhisarspor'dan galibiyet

Süper Lig'in ilk haftalarında istediği sonuçları alamayan Akhisarspor, Spor Toto Akhisar Stadı'nda Galatasaray'ın ardından Fenerbahçe'yi de 3-0'lık skorla yendi.

Son 6 haftada sadece 1 mağlubiyet yaşayan Akhisarspor, 11 puan topladı.

Bokila gollerini sürdürdü

Geçen hafta gerçekleşen Evkur Yeni Malatyaspor maçında ilk kez forma giyen; golüyle takımınını beraberliğe taşıyan Jeremy Bokila, Fenerbahçe'de ilk 11'de başlayıp; takımının ilk golünü attı. Bokila, takımı ile çıktığı ikinci maçında da 2 gole ulaştı.

Fenerbahçe karşısında Akhisarspor'un 2-0 öne geçmesini sağlayan golü Elvis Manu, bu sezon 4. kez topu rakip ağlarıyla buluşturdu.

Manu, takımda en fazla gol atan isim durumunda. Adrien Regattin ise Demir Grup Sivasspor maçı sonrasında ikinci kez skora koştu.

Müsabakadan sonra galibiyetini kutlayan Akhisarsporlu futbolcular, bu coşkuyu taraftarlarıyla birlikte paylaştı.

 

Yorumlar