Fenerbahçe Advocaat'a güveniyor

Dick Advocaat’ın Ağustos ayında Fenerbahçe ile anlaşarak teknik direktörlüğe gelişinin ardından saha sonuçları kötü olsa da Sarı-lacivertlilerde hava olumlu olarak değişti. Futbolcular “Fizik gücümüz biraz daha artarsa bu takım uçar” diyor.

Hollandalı eski futbolcu Dick Advocaat'ın takıma teknik direktör olarak gelişinde futbolcuların kafasında 'acabalar' olmayınca işlerine daha iyi konsantrasyon oluyorlar. Advocaat’ın takımı başarıya taşıyacağına inanan sarı lacivertliler idmanlarda daha iyi çalışıyorlar. Sarı-lacivertli futbolcular sezona kötü başlamış olsalar da yüzleri geçen yıla göre daha da gülüyor.

Fenerbahçelilerdeki bu olumlu havanın dilden dile dolaşmasının ardından özellikle Pereira döneminden önce ve sonra neler değiştiği futbolculara soruldu. Samandıra’da son dönemde neler yaşanıyor? Advocaat neleri değiştirdi?..

YENİ HOCA, YENİ İDMAN

Advocaat diyaloğa büyük önem veriyor. Antrenmanda bir oyuncuya sert davransa bile antrenman sonrası mutlaka yanına gidip sert davranışının nedenini anlatıyor. Bu da krizlerin büyümeden önlenmesini sağlıyor. Advocaat ilk iş olarak takımın fiziki gücüne el attı. Milli maç arasında da futbolcular güç çalışmaları yaptı. Bu çalışmalar ile takımın fizik gücü her gün artıyor. 2 ay içerisinde sarı lacivertlilerin fiziksel anlamda üst düzeyde olacakları belirtiliyor.

FUTBOLCULAR TARAFINDAN ÇOK SEVİLİYOR

Hollandalı teknik adam kısa sürede Samandıra’da hakimiyeti kurdu. Otoriterliği ve inandırıcılığı ile futbolcular tarafından çok seviliyor. Onun tavırları nedeniyle oyuncuların saygısını kazanması takımdaki disiplini ve inancı arttırdı. Kimseden yapacaklarından fazlasını istemiyor. Basitlik ve abartılı şeylerden kaçınılmasını istiyor.

MAÇ ÖNCESİ KRİZLER YAŞANIRDI

Vitor Pereira futbolcular ile çok fazla sorunlar yaşıyordu. Kadroya almadığı oyuncular bunu son anda toplantıda öğrenir, maç öncesi çok sayıda kriz yaşanırdı. Pereira, kondisyon antrenmanlarına inanmıyordu. Tüm antrenmanlarını taktiksel kurgular üzerine yapar ve futbolcuların kondisyonu maçta kazanacağına inanırdı. Bu da geçen sezon boyunca takımın 60. dakikalardan sonra fiziksel düşüş yaşamasına neden oldu.

DAVRANIŞLARI YAPMACIKTI

Pereira’ya futbolcuların inançları tamamen kaybolmuştu. Söyledikleri ve yaptıkları futbolcular tarafından benimsenmiyor ve genellikle hatalı bulunuyordu. Samandıra’da Pereira’nın abartılı bulunan uygulamaları ve davranışları genel anlamda hiç kabul görmüyordu. Yardımcıları ile birlikte futbolcularına davranışları ve yapmacık bulunan tavırları hoşnutsuzlukla karşılanıyordu.

Yorumlar