Felipe Melo Geri Dönüyor! İtalyanlar açıkladı

İtalyan basınının haberine göre bonsverisi İnter'de olan ancak Mancini'nin görevden ayrılmasının ardından Frank De Boer yönemindeki İnter'de forma şansı bulamayan Felipe Melo'nun eski takımına döneceği iddaları çoğalıyor. İşte detaylar...

31 Ağustos 2015 tarihinde,Galatasaray'dan 3.7 Milyon Euro karşılığında Inter'e transfer olan Felipe Melo hakkında flaş bir iddia ortaya atıldı. İtalyan basınının haberine göre Brezilya'lı yıldız Melo'nun İtalyan devi inter'de forma şansı bulamadağı için eski takımı Fiorentina'ya dönebileciğini yazıyor. Hollandalı teknik adam Frank De Boer göreve geldikten sonra klübedeki dakikaları çoğalan tecrübeli oyuncunun mutsuz gözükmesi ardından Fiorentina'nın devreye girdiği söyleniyor.

MELO İLE BİRLİKTE JOVETİC'DE DÖNEBİLİR

Felibe Melo ile eskiye dönüş programı hazırlamak isteyen Fiorentina eski golcüsü Stevan Jovetic'i de kadrosuna tekrardan katmak istediği ifade edildi. Fiorentina 2013 yılında 26 milyon Euro karşılığında Manchester City'e gönderdiği forvet oyuncusu Jovetic'e Melo ile birlikte teklif yapmaya hazırlandığı söylentiler arasında.

MELO'NUN BAŞINI ATTIĞI TEKME YAKTI

Geçen sezonun ilk yarısında, Lazio ile oynanan maç 85. Dakikada penaltıya sebep olmasının ardından uzatmalarda rakibi Biglia'ya uçan tekme atarak kırmızı kart görmüştü. Bu hareketinin ardından eleştirilerin hedefi olan Pit Bull lakaplı Melo formasını Medel'e kaptırmıştı.

FELİPE MELO'NUN KARİYERİ

26 Haziran 1983 tarihinde Brezilya'nın Volta Redonda kentinde dünyaya gelen Felipe Melo, futbol eğitimini altyapıda doğduğu şehrin en önemli takımı olarak bilinen Volta Redonda Futebol Clube yerine ülkenin en büyük futbol takımlarından birisi olan Flamengo'da aldı. Altyapısında yetiştiği kırmızı-siyahlı takımda 2001 yılında A takıma yükselme başarısı gösteren Felipe Melo, genç yaşı nedeniyle pek fazla forma şansı bulamadı. Zaman zaman B takımın yolunu tutan defansif ve merkezi orta saha oyuncusu altyapısında yetiştiği kulüpte 3 yıl forma giydi. Sırasıyla Flamengo, Cruzeiro, Gremio, Real Mallorca, Racing Santander, Almeria, Fiorentina, Juventus gibi önemli takımlarda forma giyen Melo inişli çıkışlı bir performans sergiledi. Kariyerinin zirvesini 2011-2012 yılında Galatasaray'a transfer olarak yapan melo burada 4 yıl geçirdiği sürede taraftarın sevgilisi ve takımın kilit isimlerinden biri olmayı başardı. 31 Ağustos 2015 tarihinde ise 3.7 Milyon Euro karşılığında kendisini  Inter'in futbolcusu yapan sözleşmeyi imzaladı.

STEVAN JOVETİC'İN KARİYERİ

8 Nisan 2006'da, daha 16 yaşındayken Partizan'ın A takımında forma giydi ve ilk maçı Voždovac maçıydı. 10 Mayıs 2007'de Serie A kulüplerinden Fiorentina'ya 7.3 milyon £ (8 milyon €) bir bonservis bedeliyle transfer oldu. La Viola adına ligdeki ilk golünü Atalanta'ya penaltıdan attı. Jovetic Fiorentina'da geçirdiği başarılı performansının ardından büyük klüplerin radarına girmeyi başardı. 19 Temmuz 2013'te Manchester City'e 22 milyon £ bonservis bedeliyle transfer olan Stevan burada geçirdiği 2 sezonda sadece 30 maça çıktı ve 8 gol kaydetti. City'de istenilen performansı sergileyemeyen Jovetic 31 Temmuz 2015 tarihinde, 3,00 milyon Euro bedelle İnter'e kiralık olarak gönderildi.

 

Yorumlar