New York saldırısında FBI'ın büyük hatası! Babası 'terörist' diye ihbar etmiş...

ABD'nin New York ve New Jersey eyaletlerindeki patlamaları gerçekleştirdiği şüphesi ile yakalanan Rahami'nin babasının, oğlunu 2 yıl önce 'terörist' diyerek ihbar ettiği ortaya çıktı.

ABD'de 29 kişinin yaralandığı New York'taki bombalı saldırının ardından zanlı Ahmad Khan Rahami, dün gerçekleştirilen operasyonda çıkan çatışmanın ardından yaralı olarak yakalandı. Afgan asıllı Amerikan olan Rahami'yle ilgili olarak çarpıcı bir detay ortaya çıktı.

BABASI FBI'I UYARDI: TERÖRİST

Rahami'nin babasının, oğlunu 2014 yılında FBI'a 'terörist' olarak bildirdiği öğrenildi. FBI'ın söz konusu ihbarın ardından incelemelerde bulunduğu ve Rahami'nin terörist olmadığı kanaatine varlığı belirtildi.

BEŞ AYRI SUÇTAN YARGILANACAK

İki eyaletteki patlamaların şüphelisi olan Afgan asıllı Rahami, polisi öldürmeye teşebbüs, kitle imha silahı kullanma, bombalama, mülkiyete zarar verme ve tahrip etmeye yönelik düzenek kurmadan dolayı 5 ayrı suçtan yargılanacak.

ÇATIŞMA SONRASI YAKALANDI

New York ve New Jersey'deki saldırıları düzenlediği iddia edilen şüpheli şahıs Ahmet Han Rahami, polisle girdiği çatışma sonucunda sağ olarak yakalandı.

EVİNDE BULUNAMADI, BAR ÖNÜNDE OLDUĞU İHBARI GELDİ

Rahami'ye yönelik operasyonda önce evine giden polis burada kendisini bulamadı. Aynı bölgede Linden kentinde bir bar sahibi kapısında uyuyan kişinin aranan Rahami olduğunu ihbar etti ve polis bölgeye gitti. Polisin geldiğini fark eden Rahami silahına davranarak polisle çatışmaya girdi. Çatışmada 2 polis yaralandı, Rahami de yaralı olarak ele geçirildi.

FBI, sabah saatlerinde Rahami için yakalama emri çıkartmış ve fotoğrafını yayınlayarak, silahlı ve çok tehlikeli olduğu yönünde halkı uyarmıştı.

Yorumlar