"F.Bahçe'yi yenin tarihe geçin"

Riekerink, 1 haftalık derbi suskunluğunu dün bozdu ve oyuncularına seslendi.

“Bu maç sadece bir derbi değil, aynı zamanda sizler için çok önemli bir fırsat. 17 yıllık seriyi bozup camiayı sevindirme şansımız var. G.Saray gibi bir kulübün tarihine geçmek herkesin yakalayacağı bir şans olmaz. Daha önceki istatistiklere bakmayın. Her maçın kendi kaderi vardır.”

Galatasaray'ın ligdeki kaderini belirleyecek F.Bahçe maçı için geri sayım başlarken teknik direktör Jan Olde Riekerink de farklı bir taktik ile oyuncularını karşıladı. Milli maçlar için ülkelerine giden oyuncuların yokluğunda ağzını derbi ile ilgili olarak açmayan Riekerink 1 hafta boyunca sanki derbi yokmuş gibi hareket etti. Önceki gün milli takımdan bazı oyuncular dönse de yine de susan Hollandalı çalıştırıcının ne zaman F.Bahçe maçı ile ilgili konuşacağı da merak konusu oldu.

Kritik derbi ile ilgili Riekerink sonunda dün yapılan çalışmada oyuncularına seslendi. Riekerink takımını baskıdan uzak tutmak adına bu yolu kullanıp dün ilk kez konuşurken şu sözleri ile hem oyuncularına moral verdi hem de uyarılarda bulundu:

‘BÜYÜK BİR ADIM’

“Her yönden bizim için çok önemli bir maç. Zirve yarışında kayıplarımız var. Telafisi için F.Bahçe maçı çok iyi bir fırsat. Taraftarımızın da sezon başından bu yana bize verdiği desteğin karşılığını Kadıköy’de alacağımız bir galibiyet ile verebiliriz. Bu maç sadece bir derbi maçı değil aynı zamanda sizler için önemli bir fırsat. 17 yıllık seriyi bozup camiayı sevindirme şansımız var.

Galatasaray gibi bir kulübün tarihine geçmek herkesin yakalayacağı bir şans olmaz. Daha önceki istatistiklere bakmayın. Her maçın kendi kaderi vardır. Şu anda bu istatistikleri de tam tersine çevirme şansınız var. F.Bahçe’yi yenerek ligde yeniden şampiyonluk yarışına dahil olabiliriz. Bizim için çok büyük bir adım olur ve tüm camia da arkamızda olur.”

Yorumlar