Everton yıldız oyuncu için Beşiktaş'a 15 milyon euro teklif yaptı

Geçen sezon devre arasında Cenk Tosun'u da transfer eden Premier Lig ekibi Everton, Beşiktaş'ın Hırvat stoperi Domagoj Vida için teklifini yaptı. İngiliz temsilcisi, Hırvat stoper için Beşiktaş'a 15 milyon Euro teklif etti.

Beşiktaş'ta Domagoj Vida konusunda sıcak gelişme yaşanıyor. Rusya'da düzenlenen 2018 Dünya Kupası'nda yarı finale yükselen Hırvatistan Milli Takımı'yla dikkat çeken Domagoj Vida için Everton devreye girdi. Habertürk'ün edindiği bilgiye göre Everton, Vida için Beşiktaş'a 15 milyon Euro'luk teklifi yaptı.

Dünya Kupası çeyrek finalinde ev sahibi Rusya ile karşılaşan Hırvatistan'da Vida, uzatma dakikalarında attığı golle maçın penaltılara gitmesini sağlamıştı. Yıldız savunmacı, seri penaltı atışlarında da bir gol kaydetmişti.

DOMAGOJ VİDA KİMDİR?

29 Nisan 1989 tarihinde Hırvatistan'ın batısında yer alan Nasice şehrinde dünyaya gelen Vida, altyapı eğitiminin tamamını ülkesinde aldı. Vida'nın babası Rudika Vida da profesyonel bir futbolcuydu. 1988-1996 yılları arasında profesyonel olan Rudika Vida, ağırlıklı olarak Sloven forma giydi ve santrfor mevkiinde görev alıyordu. 1996 yılında Jedinstvo Donji altyapısına katılan Domagoj Vida, 2003-2006 yılları arsında ise as takımına da yükseleceği Osijek altyapısına geçti. 17 yaşındayken Osijek as takımına yükselirken, ilk sezonunda 12 maçta görev aldı.

2007-08 sezonunda ise düzenli olarak forma şansı bulmaya başlayınca adı ülkenin en büyük kulübü Dinamo Zagreb ile anılmaya başladı ancak bu transfer bir türlü gerçekleşmedi ve 29 Nisan 2010 yılında Vida, Alman ekibi Bayer Leverkusen'e transfer oldu. Buradaki ilk sezonunda daha çok UEFA Avrupa Ligi maçlarında ans bulurken, Bundesliga'daki ilk maçına ise 5 Mart 2011 tarihinde çıktı.

Yorumlar