Kolay şerbetli tatlı tarifleri - Ramazan Bayramı tatlıları yapılışı - videolu

Kolay şerbetli tatlılar, Ramazan Bayramı kolay şerbetli tatlılar tarifi ile ev yapımı baklava tarifi Ajanshaber'de. En kolay tarifler ile bayramı şeker tadında geçirin

Malum Ramazan Bayramı kapıda. Tüm bayanlar Ramazan Bayramı için 'şerbetli tatlı' tarifi aramaya başladı bile. Bayanlar tarafından en çok merak edilen şerbetli tatlılar arasında kolay şerbetli tatlılar dikkat çekmekte iken, bugünkü haberimizde kolay şerbetli tatlı tarifleri, Şerbetli tatlılara değineceğiz. Siz de sizi sayıp bayram ziyaretine gelen yakınlarınıza en güzel şerbetli tatlılarınızı sunmak istemez misiniz? Ramazan Bayramı ziyaretlerinin vazgeçilmez yıldızı, geleneklerimizin bir parçası Ramazan Bayramı Şerbetli tatlılar listesine göz atmakla haberimize devam edip, sonrasında ise tariflerimize geçeceğiz. Ev yapımı baklavası, revani ya da kalburabastı. Bu haberimizde sizinle ev yapımı kolay baklava tarifinden bahsedeceğiz ve bereketli Ramazan Bayramı sofralarınıza adeta tat ekleyeceğiz. 

RAMAZAN BAYRAMI KOLAY ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ

Bayramda da lezzetli tatlı tariflerinden vazgeçemeyen bayanlara baklava tarifi vermeden önce yapılması gerekenleri sıralayacağız. Yapacağınız ilk iş aslında fırını kızgınlaştırmak. Kızgın fırına atılan Baklavanın daha çok kabardığı ve lezzetinin tane tane olduğunu yemek uzmanları ispatlamıştır. Baklava tarifleri arasında diğer bir dikkat çeken yöntem ise baklava hamurunu eliniz ile hazırlamak. Yani hamuru yoğururken eldiven vs. kullanamamak. 'Elimin tadı tatlıya sinmiş' hesabı ile yine yemek uzmanlarının el sıcaklığının tad verme konusundaki açıklamaları pozitif yönde değişmektedir. 

KOLAY BAKLAVA TARİFİ

Siz de Ramazan Bayramı'nda evinizde şerbetli kolay tatlı tarifi arıyorsanız, doğruyerdesiniz. Vereceğimiz baklava tarifi ile, hem kolay hem de pratik yöntemlerle, çıtır çıtır bklavayı yapacaksınız. 

KOLAY BAKLAVA YAPILIŞI

Hamuru için; 

Derince bir kaba 3 yumurtayı kırıp, 1 su bardağı sıvı yağ ve 1 su bardağı soğuk sütü ekleyiniz. 1 tatlı kaşığı sirke ve tepeleme olmayan 1 çay kaşığı tuzu da karışıma ekleyip karıştırınız. Tabirizi caiz ise kulak memesi kıvamanı gelecek şekilde yeteri kadar un ekleyip elinizle yoğurunuz. Güzelce ovulan baklava hamurunu yaklaşık ceviz büyüklüğünde 30 eşit parçaya bölünüz. 30 parça halinde yuvarladığınız hamurlardan 1 tane alıp üzerine mısır nişastası serpip oklava yardımı ile bir küçük tabak büyüklüğünde açarak kenarda bekletiyoruz. Geri kalan baklava hamurlarını da onar onar kümeleyip böşe de beklemeye alıyoruz. Açıp ayırdığımız ilk on parçayı nişasta ve oklava yardımı ile tepsi büyüklüğünde açıp, tepsimize dizeliyoruz, derken blenderdan geçirdiğimiz cevizlerimizi hamurumuzun üzerine döküyoruz.  Diğer on parçayı da oklava ve mısır nişastası yardımı ile ilk önce küçük tabak büyüklüğünde sonra tepsi büyüklüğünde yufka hazırlayarak tepsiye yerleştiriyoruz. Tekrardan ceviz dökme ilemini ilek katta yaptığımız gibi yapıyoruz. Geride kalan diğer on parçayı da mısır nişastası yardımı İle ilk önce küçük tabak şeklinde açıp üste üste biriktirip sonra oklava ve mısır nişastası yardımı ile tepsi şeklini alacak şekilde yufka açıp son on parçayı da tepsiye güzelce yerleştiriyoruz. 250 gram margarini eritip, iyice kızıdırınca hamurun üzerine döküp, kızgın fırına veriyoruz. 

                                                 

MALZEMELER

Hamur malzemeleri

Mısır Nişastası
200 Gram Margarin
1 Tatlı Kaşığı Sirke
Un ( Aldığı Kadar )
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Adet Kabartma Tozu
1 Su Bardağı Süt
250 Gram Ceviz Veya Fındık ( Robotta Çekilmiş )
3 Adet Yumurta

Şerbeti için

4 Su Bardağı Şeker
5 Su Bardağı Su
3 Damla Limon Suyu

Diğer bir tatlı tarifi de fıstıkı revani. Arda'nın Mutfağı'nda yapılan Fıstıklı Revani'y e bir göz atalım. 

FISTIKLI REVANİ YAPILIŞI

Bir kasade tarifte verilen kadar şeker ve yumurtayı bembeyaz olana kadar çırpalım. Yoğurt ve sıvı yağı da ilave edip karıştırmaya devam edelim. Tüm malzemeleri ekleyip bütünlük kalmayacak kadar çırptktan snra eklenmemiş olan sadece kuru malzemeler olsun. Sonrasında tüm kuru malzemeleri ekleyip, yavaşça karıştıralım. Fırın kabını yağlayın, hamuru kalıba dökün ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25- 30 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

MALZEMELER

Hamuru için

4 adet yumurta
½ su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
¾ su bardağı toz fıstık

Şerbeti için Malzemeler

3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
2 – 3 damla limon suyu 

EVDE ŞERBET YAPIMI TARİFİ linkimiz ile de gerekli şerbeti hazırlayıp, belirtilen şekilde baklavamızın üzerine döküp, beklemeye bırakıyoruz.

Yorumlar